Boş vaktiniz var mı?

Pek çok insanın bir kuruma müdür, ya da amir olabilmek için verdikleri mücadeleler, yine insanların parti yönetim kadrolarında görev alabilmek için verdikleri mücadeleler herkes tarafından bilindiği gibi bizce de çok iyi bilinir ve ayrıca gözlemlenir.
  Bu işlerde, uğraşılarda amaç halka hizmetse amenna… Bir itirazımız yok, takdir ederiz. Ülkeye ve millete hizmette sınır yoktur.  Bu hizmetleri verebilmek için elbette bir yerlere gelebilmek, yetki sahibi olmak gerekiyor. Bunlara da itirazımız olamaz.
Ancak bir arkadaşımızın değindiği gibi devlet kurumlarının lokallerinde boşa vakit geçirmeyi bir türlü kanıksayamıyor, anlayamıyoruz. Görev isterken amaç ülkeye millete hizmetti hani! Yoksa çok hizmet edip yorulanlar mı bu lokallere takılanlar… Ya da ülkede ve ilimizde tüm işler bitti mi? Yapılacak başka bir iş kalmadı mı? Tek iş eğlenmek mi? Ne herhangi bir bürokratın, ne de bir siyasetçinin böyle boş işlere ayıracak vaktinin olmadığını düşünüyorum. Hele de bu eğlence devletin kurum ve kuruluşların da oluyorsa, daha da büyük yanlış demektir. Hizmet aşkı vatan aşkı bu mu?   İnanın yazık hem de çok yazık!  Bu ülke böyle lüksü kaldırabilir mi? Dünyada yaşanan ekonomik ve beşeri sorunlar buna zaman bu işlere zaman ayırmaya fırsat verir mi? Tüm bunları düşünmek herkesin görevidir.
Belli noktaya gelmiş, ya da getirilmiş insanların sorumlulukları elbette çok daha fazladır. Bunları iyi düşünmek gerekir. Birçok oyunun adını bilmem ama adı batakmış, okeymiş, piştiymiş çok da fark etmez. Ülkeyi yönetmeye talip olan bürokratın da siyasetçinin de böyle boş işlere ayıracak vakti olmaz, olamaz da.
 Niçin olamaz çünkü bu ülke de milyonlar işsiz ve huzursuz. Siyasetçinin görevi bu işlere çözüm aramak olacak. Her gün bu topraklar ve bayrağımız uğruna verilen canlara çözüm aramak olacak. Ülkemizi içten ve dıştan bölmek isteyenlere karşı önlem almak olacak. Ülkemizi yönetecek siyasetçi ve bürokratların görevleri insanımız ve ülkemiz adına kafa yormak, proje üretmek olacak. Meclis lojmanlarını satan siyasi iradenin bu lokallere de bir el atması gerektiğini düşünüyorum. Yok öyle boşa atılacak parası bu ülkenin bu milletin. Devleti yönetecek idarecilerin de oyun masalarına ayıracak zamanları asla olamaz. Yarı geceye kadar lokal köşesinde vakit geçiren bürokrattan da siyasetçiden de bu ülkeye bir hayır ve fayda gelmez. Mustafa Kemal ATATÜK" ün dediği gibi “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”,  yarı geceye kadar lokal köşelerinde sürtünen bürokratta sağlık olmayacağına göre sağlam kafa da olmaz. Madem boş vakit var spor yaparak sıhhatimize yardımcı, gençliğimize de örnek olalım, vücudumuz da kafamız da sağlam olsun.
Ülkeyi yönetecek olan bürokrat da, siyasetçi de örnek insan olmalı, topluma, özellikle gençlere fikriyle ve zikriyle yol göstermeli, e takdir edersiniz ki bu da lokal açmayla, zaman düşmanı eğlence yerlerine ağırlık vermeyle olmuyor, ey bürokratlar ve siyasetçiler lütfen kendimizi toparlayalım… Bakınız insanlar işsizlik ve sıkıntıdan bunalım geçiriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR