Bölgenin Turizm Merkezi...

Bölgenin Turizm Merkezi...
Togar ‘Tekkeköy bölgenin turizm merkezi oluyor’ dedi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile eşsiz bir Karadeniz ilçesi olan Tekkeköy’ü keşfetmeye yediden yetmişyediye herkesi beklediklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘Tarihin doğduğu kent sloganıyla ilçemizi tüm dünyaya tanıtma yolunda başlattığımız hareketin meyvelerini toplamaya başladık. Artık ilçemiz bölgenin turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor’ dedi. 

Tarihi yapılar yönünden bölgenin en zengin ilçesi

Tekkeköy tarihi ve turistik yapılar yönünden bölgenin ve  Samsun’un en zengin ilçelerinden birisi olduğunu dile getiren Başkan Togar ‘İlçemiz Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy mağaraları,  Atatürk’ün selanikteki doğduğu evin bire bir aynı olarak inşa edilmiş olan Atatürkevi müzesi, Karadeniz’deki tek tarihi yel değirmeni, Altınkaya kilisesi, Antyeri kilisesi, Aşağıçinik Ak kilise, Çırakman tarihi kemerli çeşmesi, ahşap camileri, kaya mezarları, Rumlardan kalma tarihi çeşmelerin yanında daha birçok tarihi kiliseye, tarihi çeşmeye ve tarihi evlere sahiptir. İlçenin ismini aldığı Şeyh Yusuf Zeynüddin hazretlerinin tekkesi ve türbesi de ilçe merkezimizde bulunmaktadır.

Doğal güzellikleri ile büyülüyor

Tekkeköy’ün  tarihi ve turistik yapılarının yanında mavisi, yeşili, ter temiz havası, vadileri, çağlayan dereleri, şelaleleri, doğal güzellikleri, el değmemiş ormanlarıyla ve costal sahiliyle yaz kış ilçeye ziyaretçi çekebilme özelliğine sahip olduğunu söyleyen Togar ‘özellikle doğal güzelliklerimizi ortaya koyabilmek için bir dizi çalışma başlattık. Büyüklü mahallemiz kurşunlu mevkiinde bulunan kurşunlu şelalesini turizime kazandırdık. İnsanların oturabilecekleri bankların yanında piknik yapacakları yerler oluşturduk.

Kurşunlu şelalesini herkes mutlaka görmeli 

Büyüklü mahallesi kurşunlu mevkiinde bulunan ve turizime kazandırılan Kurşunlu şelalesinin çok güzel ve eşsiz bir yer olduğunu belirten Başkan Togar ‘şelaleyi ilk gördüğümüzde buranın mutlaka turizme kazandırması ve herkesin görmesi gerekliliğini hissettik. Hemen çalışmaya başlayıp ulaşabilirliğini sağlamak için yolu araç ulaşabilecek bir duruma getirdik. İnsanlar akın akın bu doğa harikası şelaleyi görmeye geliyor. Özellikle hafta sonları insanların şehrin bunaltıcı havasından uzaklaşıp nefes alabilecekleri sitres atabilecekleri bir yer bu doğa harikası şelale. Yine ilçemiz avluca vadisi, yaylaları, ormanları, yem yeşil alanları ile şirin bir Karadeniz ilçesi. Herkesi ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye davet ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.