BİZİ DE GÖR SAYIN BAKAN

BİZİ DE GÖR SAYIN BAKAN
Kredi ve Yurtlar Kurumu yemekhane ihaleleri hakkındaki iddialar gündemi sarstı

     Gençlik ve Spor Bakanlığına Bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Çarşamba, Havza ve Zonguldak illerinin yemekhane ihalelerinin tercihli olarak Muzaffer Altıntaş’ın ortağı olduğu Bülent Gündağ Mert’in firmasına verildiği iddiası akıllara “Sayın Bakan bizi de gör” yorumlarının yapılmasına neden oldu. İhalenin Canik Meşe Tesisleri’nde zarar edip ekonomik sıkıntıya girmesi nedeniyle ortağına devreden Muzaffer Altıntaş’ı korumak amaçlı verildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

                                            HANGİ SİYASETÇİLER DEVREYE GİRDİ?

        Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Zonguldak, Havza ve Çarşamba Yurtları’nın yemek ihalelerini tercihen alan Muzaffer Altıntaş’ın ortak olduğu Bülent Gündağ Mert Firması’nın bu ihaleleri açık artırmaya tabi tutulmaksızın tercihen almış olmasının arkasında hangi siyasetçilerin olduğu merak konusu olmuş durumda. Bu konuda gazete olarak çalışmalarımız devam etmekte olup yakın bir zaman diliminde bu konuda detaylı bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız.

               GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI KREDİ YURTLAR KURUMU DOSYASINI AÇIYORUZ

         Uzun zamandan beri gazetemize gelen bilgi ve belgeleri gün yüzüne çıkarıyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kiralanan binalardan tutun da yandaşlara peşkeş çekilen yemekhane ihaleleri, on on iki yıldan beri aynı kişilerde olan yemek ihaleleri, siyasetçi yakınlarının başkaları üzerinden aldıkları yemek ihaleleri ve bu ihalelerle ilgili Bakanlık Müfettişlerinin tutmuş oldukları raporları yok sayan Bakanlık yetkilileri, yurt müdürlerinin işletmecilere verdikleri cezaları mükâfata çeviren Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlerinin icraatları ve birçok detayı kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

                                                          BAKAN KILIÇ’A SORUYORUZ

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak işletilmekte olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yemekhanelerinin ihaleleri nasıl ve ne şekilde verilmekte olduğunu Bakan Çağatay Kılıç’a buradan soruyoruz. Bu ihaleler 2886 sayılı ihale yasasına göre mi yoksa daha sonra çıkan 4734 sayılı ihale yasasına göre mi verildiği, yoksa hizmet alımı şeklinde mi yapıldığı kamuoyu tarafından merak edilmekte. Bu konuda yapılan işlemlerin nasıl işlediğini kamuoyuna açıklanmasını istiyor ve bekliyoruz. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum