'BİZ İŞİMİZİ İYİ YAPARAK REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRACAĞIZ'

'BİZ İŞİMİZİ İYİ YAPARAK REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRACAĞIZ'
Samsun Valisi Osman Kaymak, dün Serra Otel’de düzenlenen On Birinci Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu ve Çalışma Grubu toplantısına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Orta Karadeniz Genel Sekreteri Mevlüt Özen, selamlama konuşması yaparak, katılımcılara teşekkür etti. Kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanmış olan Onuncu Kalkınma Planının kapsadığı dönem (2014-2018) tamamlanmak üzeredir diyen Vali Osman Kaymak, “Buna bağlı olarak Kalkınma Bakanlığımızın talimatıyla 2019-2023 yıllarını kapsamak üzere, On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları başlatılmıştır. Bugün burada, bu amaç için toplanmış bulunuyoruz. On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında merkezi düzeyde gerçekleştirilen Özel İhtisas Komisyonları ve istişare toplantılarının yanı sıra İl Valilikleri ve Kalkınma Ajanslarımızın koordinasyonunda 81 ilde katılımcı çalışmalar yürütülmesi kararlaştırılmıştır.”dedi.

'DÜNYA REKABET İÇİNDE'
Vali Kaymak konuşmasının devamında, “Bu çalışmalara geniş katılımlı çalışma toplantıları ile belediyeler, sivil toplum kuruluşları, il müdürlükleri, sanayi ve ticaret odaları, meslek kuruluşları gibi yerel paydaşların; kadın ve gençlerin toplumsal hayata katılımı ve istihdamı üzerine çalışan kurum ve kuruluşlar, üniversiteler gibi özellikle kadınları ve gençleri odak alan, doğrudan vatandaşların etkili bir şekilde katılması beklenmektedir. Böylelikle On Birinci Kalkınma Planı’nda stratejik tercihlerin daha odaklı ve isabetli yapılabilmesi ve başarılı sonuçlar üretilebilmesi amacıyla illerimizden Türkiye’nin kalkınması konusunda vizyoner, yenilikçi, nitelikli, sosyal kesimlerin talep ve beklentilerine cevap veren öneriler alınacak, bu öneriler net, önceliklendirilmiş ve öz bir şekilde ortaya konulacaktır.”şeklinde konuştu. Bakanlığın ülkemizin uzun vadeli kalkınma stratejisini ortaya koyarken oluşturduğu özel programlarla ülkemizin kalkınma sürecine önemli katkılar yaptığını belirten Vali Kaymak, “Bizlerin görüş, öneri ve taleplerimizi ortaya koyduğumuz bu tür çalışmalarımızla, sürece katkısı ise temel kalkınma önceliklerinin tespiti ve doğru politikaların belirlenmesi açısından elzemdir. Bu açıdan bugünkü çalışmalarımızda etkin katılımınızı çok önemsediğimizi belirtmek isterim. Böylece ülkemizin gelecek beş yılını birlikte planlamış olacağız. Şu an biz 2019-2023 eylem planını yapıyoruz. Dünya tam bir rekabet ortamı içerisinde. Siz gücünüzü, rekabetinizi sadece kendi içinizde yaparsanız doğru bir yapılanma yapmamış olursunuz. O anlamda çok iyi okuyan ülkemizin geleceğini çok iyi okuyan tespitlere ihtiyaç var.”dedi.  Samsun'un kapasitesi ve potansiyelinin çok yüksek olduğunu, ancak bunları yeteri kadar kullanamamış bir il olduğunu söyleyen Vali Kaymak, “Bu plan çerçevesinde Samsun’un tarım, turizm, sağlık ve spor potansiyelini çok iyi ortaya koyalım. Bölge iliyiz, bölgeye liderlik yapmamız lazım. Dört ulaşım aksına sahip olan Samsun lojistik anlamda büyük önem arz ediyor. Lojistik çok doğru ve etkin bir proje. Bu projeyi Samsun’a kazandıranlardan,  önerenlerden ve destek verenlerden Allah razı olsun. Göreceksiniz Lojistik Merkezi Samsun’un ufkunu açacak. Ülke kaynaklarını etkin, verimli ve ilimizin de gerçeklerine uygun bir şekilde kullanmalıyız. Yaptığımız yatırımlar atıl vaziyette kalmasın. 
Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini düşünerek onların daha iyi yaşayacağı, daha çok üretecekleri güçlü bir Türkiye’nin kurgulandığı güçlü Samsun anlamında bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Onun için lütfen çalışmalara etkin bir şekilde katılalım ve tespitlerimizi de böyle yapalım. Allah bizlere çok güzel imkanlar vermiş. Ovalarımız, dağlarımız, denizimiz, yaylalarımız, ve ormanlarımız var ama bunları çok iyi kullanamadığımız zaman diğer illerle rekabet edemeyiz. "dedi.Vali Osman Kaymak konuşmasının sonunda, "Öncelikle biz işimizi iyi yapacağız. Rekabet gücümüzü artıracağız. Arkasından da ’Güçlü Samsun Güçlü Türkiye Olacağız’. Hep birlikte güzel ülkemizi, güzel Samsunumuzu güçlendireceğiz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi. Vali Kaymak konuşmasının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, 'Kalkınmada Yeni Yaklaşım Modelleri' konulu bir sunum gerçekleştirdi.Toplantıya ayrıca, İlçe Kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum