BİZ BUNU EMİR TELAKKİ EDİYORUZ

BİZ BUNU EMİR TELAKKİ EDİYORUZ
Şehit Erol Olçok salonunda şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri için düzenlenen iftar yemeğine katılan Vali İbrahim Şahin," Sizden bir talep geldiğinde biz bunu emir telakki ediyoruz" dedi.

 

Vali İbrahim Şahin, ramazan ayı münasebetiyle ilimizdeki şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerine protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla iftar yemeği verdi. İftar yemeği öncesi masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleriyle yakından ilgilenen Sayın Valimiz çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

HER CAN ALLAH’IMIZIN YÜCE KATINDA KENDİ DEĞERİNİ BULMAKTADIR
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril yemekte yaptığı konuşmasında, “Malumunuz olduğu üzere, vatan savunmasında canlarını vermekten imtina etmeyen aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin göstermiş oldukları eşsiz feragat ve fedakârlığın bu dünyada karşılığı bulunmamaktadır. Ancak kutsal değerlerimiz ve mukaddesatımız uğrunda verilen her can Allah’ımızın yüce katında kendi değerini bulmaktadır .Sayın Valim, aziz şehitlerimizin münevver yakınlarıyla, kahraman gazilerimiz ve değerli ailelerine Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde yapılan yakın ilgi ve alakanın idrakinde olarak sizlere minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek isteriz” dedi.

İKİ İBADET VARDIR Kİ BUNUN RİYASI, GÖSTERİŞİ OLMAZ
Vali İbrahim Şahin iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında, ”Çok değerli şehit aileleri ve gazilerimiz iftar buluşmamıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Allah oruçlarınızı kabul etsin. Değerli misafirler, iki ibadet vardır ki bunun riyası, gösterişi olmaz. Bir tanesi içinde bulunduğumuz ramazan ayında oruç tutmak. İkincisi ise şehadettir. Şehitlik mertebesi peygamber efendimizin yanı başındaki bir mertebe olarak nitelendirilir. Buna biz iman eder ve inanırız. Değerli misafirler, Değerli Şehit Yakınları ve Gazilerimiz; Ramazanın ilk on günü rahmet, ikinci on günü mağfiret, son on günü de günahlardan azat olmaktır. İnşallah ramazan bayramıyla beraber günahlardan azat olmuş, günahlardan arınmış pırıl, pırıl bir şekilde cenabı hak hep beraber ramazan bayramını idrak etmeyi bize nasip ederiz" diye konuştu.

BUNU MUTLAK SURETLE YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ. 
Değerli Şehit Yakınları ve Gazilerimiz; Ben bunu her toplantıda zikrederim. İfadesini kullanan Vali Şahin," Siz bizim emanetimizsiniz. Bu devletin emanetisiniz. Vatan için, millet için, devlet için, canını feda eden insanların yakınları ve şehit olmak için mücadele etmiş ama şahadete yürüyememiş gazi olmuş insanlarsınız. Onun için siz bizim emanetimizsiniz. Sizden bir talep geldiğinde biz bunu emir telakki ediyoruz. Bunu mutlak suretle yerine getirmeye çalışıyoruz. Ben tekrar bu nezih toplantıya katılımınız dolayısıyla hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi. Vali İbrahim Şahin, yemek sonrası yemeğe katılan şehit yakınları,  gaziler, gazi aileleri ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İFTAR YEMEĞİNE BÜYÜK BİR KATILIM OLDU
İftar yemeğine ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Dincer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Eşi, Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, İl Jandarma Komut anı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu ve Eşi, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı  Piyade  Albay. Sedat Bulut, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yarbay Tayfun Paşaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Diril Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, EMŞAV Samsun Şubesi Başkanı Bilal Erim,Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, ilgili kamu kurumlarının müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.