Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

Biz bitti demedik onlar dedi


Yazımın başlığında da belirtiğim gibi sevgili taraftarlar biz "Bitti" demedik, onlar dedi. Kimdi bunlar; (M.S.U BAKKAL) iki tane yüzde yüz golü kaçıran Serdar Özkan ve torpillisi Uğur Boral "Bitti" dedi.
Öncelikle bu haftaki yazımı biz bitti demeden bitmez diyerek ve diriliş başladı gibi sözlerle ve astıkları pankart ile taraftarlarımızın her zaman Çiftlik Caddesi'nde bir araya gelmesine neden olan duygularımıza tercümanlığıyla bilinen Emir Balıkçılık'ın bir köşesinde yalnız başıma moralim sıfır bir şekilde oturarak elimde kalemim, önceki akşam yaşadıklarımız ile 6 yılda çıkıp 6 ayda biten Spor Toto Süper Lig'in içi şikelerle ve zalimlerle(MHK) dolu anlarını düşünerek yazıma başlamak istiyorum.
Aslında söylenecek çok şey var. Ama şu anda içimiz yanıyor, gözlerimiz ağlıyor. Hem de hiç durmadan. Fakat şükürler olsun öyle bir taraftarlarımız var ki içi şikelerle dolu, sırf bazı takımları kurtarabilmek adına yapılan tezgahlardan sonra bile biz düştüğümüz yerden adam gibi kalkmasını çok iyi biliriz. Çünkü Süper Lig'den sadece takımımız düştü, taraftarlarımız değil. Ey içimizdeki İrlandalılar. Bunu asla unutmayın! Gün geçtikçe içimizdeki Samsunluluk, Samsunculuk ve Samsunsporluluk ruhu eskisinden daha da güçlenecek ve büyüyecektir. Zamanla da sizler bunun altında ezilecek ve kahrolacaksınız.
Şimdi gelelim maçımıza. Artık bu büyük taraftarlarımızı anlatmak istemiyorum. Çünkü tüm ülke önceden de olduğu gibi dün akşam da ekranlarda Samsunsporumuz'un taraftarlarını bir kez daha gördü ve yaşadı. Maça gelince ise taktikle maktikle benim işim olmaz. Ben hoca değilim. Ama görünen köy de asla klavuz istemez. Çünkü hem Kayseri'de hem de dün yaptığı şaşırtıcı ve yanlış değişikliklerden dolayı Mesut Bakkal'a da iki çift lafım olacak: "Sn. Bakkal bence sen de haklısın. Sana da artık söyleyecek hiç birşey bulamıyorum. Çünkü sen ömründe böyle bir spor şehri, taraftarı ise mükemmel olan 12. adamlık görevini içerde ve dışarda eksiksiz, rakiplerimiz için büyük bir baskı oluşturan, takımına ise itici güç veren taraftarları hayatında hiçbir takımda göremediğinden oyunu izlemeyi ve saha içinde doğru, yerinde taktikler vermeyi unuttun. Bizleri de kahrettin! Sana o kadar çok şeyler yazdım ki artık daha fazla yazıp günaha girmek istemiyorum. Ama içimde kalmasını istemediğim üç önemli ata sözünü sana hatırlatmak istiyorum:
1- Gemiyi önce fareler terkeder oysaki geldikten kısa bir süre sonra yönetim kurulu toplantısına katıldığında yönetime ne dedin? Fakat şimdi sen ne yaptın?
2- İnsan bir çay poşetine benzer; sıcak suyun içine atana kadar gerçek rengini bilemezsiniz.
3- Kartallar yalnız uçar, kargalar ise sürüyle biz bize yeteriz de artarız bile. Yanına torpillin bize sadece bir tek Beşiktaş maçı oynayan egoist futbolcun Uğur Boral'ı  ve ekibinide al ve bizi bize bırak! Bir daha da ağzına Samsunumuz'un ismini alıp adını kirletme. Ha unutmadan, basın açıklamasında helallik istemişsin Sn. Bakkal. Başkaları helal eder, etmez ama ben kendi adıma sana hakkımı helal etmiyorum. Çünkü nedenleri çok da ondan. "
Sıra geldi maçın hakemi Hüseyin Göçek'e. Daha önceki yazılarımda kendisiyle ilgili yazıp, çizmiştim. Şimdi hiç birşey demeyeceğim. Çünkü diğer gazetelerdeki yazar ağabeylerim ve arkadaşlarım herşeyi anlatmışlar. Hatta basın toplantısında Mesut Bakkal'da konuşmuş bu konuyla ilgili. Ama biraz geç kalmadık mı? Ne yönetim ne de bizler bu konuda diğer konularda da olduğu gibi hakemin bu maça atandığını öğrendiğimizde gerekli lobiyi oluşturamadık. Şimdi ise konuşmaya gerek yok. Çünkü atı alan Üsküdar'ı geçti arkadaşlar.
Yazıma son vermeden önce sezon başından beri evimizdeki hiç bir maça gelmeyen, deplasmanda da sadece bir maçımıza gelen ve Gençlik Ormanı'na ilk fidanı diken ve çeşitli açılışlar yapan (tabi ki doğal olarak bize onlar da lazım) başta Sn. Bakanımız Suat Kılıç Beyefendi olmak üzere dün stada düşmemizi görmeye gelen ve maçtan sonra da stad dışında bizler kan ağlarken kendileri hala gülen bazı siyasetçilerimizi de bizleri (sözde çok inandık) yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimi sunuyor ve gerçekten de takımımızı tutmadığınıza göre iki yıl sonra yerel seçimler de olacağı için sizleri seçim yatırımı olarak boynunuza Samsunspor kaşkolları takarak TFF 1. Lig'de stadyumlarda yanımızda görmeyi canı gönülden temenni ediyorum(!) Bir seçmeniniz bu şehrin evladı ve bu takımın taraftarı olarak Sn. Vekillerimiz...
Fazla söze gerek yok, artık düştük. Düşsek de "Bir sevdadır Samsunspor" diyor bir yıl boyunca gece-gündüz, yağmur-çamur, kar-kış demeden canı gönülden takımımızı destekleyen küçük-büyük, bay-bayan herkesi saygıyla selamlıyor, Allah'a emanet ediyor ve sezonun bu son yazısında hakkımı da helal ediyorum. Sizler de  varsa bir hatam bana hakkınızı helal edin. Takımımızla ilgili bundan sonraki sürecin de takipçisi olacağımı  sizlere belirtmek istiyorum. Hoşçakalın...
BİZ BU LİGE FAZLA TEMİZ GELDİK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR