BİZ ANADOLUYUZ

BİZ ANADOLUYUZ
“Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Batman’dan Samsun’a ilk öğrenci kafilesi geldi

Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ve eşi, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında, Batman ilinden Samsun’a gelen 185 öğrenci ile 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda düzenlenen programda bir araya geldi.

        'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında, çoğu ilk kez uçağa binerek Batman ilinden Samsun’a gelen 185 öğrenci Amasya ili Merzifon havaalanında karşılandı. Daha sonra öğrenciler öğretmenleriyle beraber havaalanından otobüslerle Samsun 19 Mayıs İlçesi Gençlik Kampı'na geldi.

        Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ve eşi, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrencinin Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmesini amaçlayan, ‘Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Batman ilinden Samsun'a gelen 185 öğrenci ile bir araya gelerek, sohbet edip hoş geldiniz dedi.

        Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ve eşi, daha sonra Batman'dan gelen öğrencilerle birlikte akşam yemeği yedi. Akşam yemeği sonrası Batman'dan ilimize gelen 185 öğrenci için düzenlen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Samsun tanıtım filmi videosu izlendi.

        Samsun tanıtım filminin ardından Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü yaptığı konuşmasında, “Sevgili gençler; Sayın Valimiz ve Eşi bu akşam bizlerle beraber olacaktı. Fakat Sayın Valimizin programında gelişen bir durumdan dolayı gelemediler.  Sizlere Sayın Valimizin ve Hanımefendi'nin selamlarını iletmek istiyorum. Yarın yapılacak programda inşallah sizlerle beraber olacaklar.

       Ben hepinize öncelikle hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle bu proje kapsamında bizleri bir araya getiren Sayın Cumhurbaşkanımıza, eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'ye, Sayın İçişleri Bakanımıza, Batman Valimize ve Samsun Valimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

        Sevgili Gençler; İnşallah Samsun’u seveceksiniz. Bizler sizleri ağırlamaktan ve misafir etmekten çok mutluyuz. Samsun’u güzel bir şekilde gezin, görün ve Samsun ile ilgili çok şey öğrenin. Samsun güzel bir şehir. Samsun Kurtuluş Savaşı'nın başladığı şehir. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesini yaktığı şehir. Yarın ve pazar günü Samsun’un tarihi, kültürel yerlerini, müzelerini ve bütün doğal güzelliklerini göreceksiniz. Gemi ile deniz turu yapacaksınız. Kuş Cennetini ve su basar ormanlarını gezeceksiniz.

        Buradan güzel izlenimlerle memleketinize döneceksiniz ve Samsun’u Batman’da güzel bir şekilde anlatacaksınız diye umuyorum. Bizler de sizlerden Batman hakkında birçok şey öğreneceğiz. İnşallah sizlerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacağız. Samsun’dan güzel izlenimlerle ayrılacağınızı ümit ediyorum. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum. Hepinize sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

        Vali Yardımcımız Sezgin Üçüncü'nün konuşmasının ardından İlkadım Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları mini konser ve folklor gösterisinin ardından program sona erdi.

                Batman ilinden gelen ilk öğrenci kafilesi için düzenlenen programa ayrıca 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner ve eşi, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve eşi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, İl ve 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.