Bitcoin, 2018 Sonuna Kadar 25 Bin Dolar Olacak

Bitcoin, 2018 Sonuna Kadar 25 Bin Dolar Olacak
Kripto para dünyasının en değerli birimi olan Bitcoin, 2018 yılındaki düşüş ve yükseliş dalgalanmarıyla tartışma yaratırken, uzmanlardan analiz ve tahminler gelmeye devam ediyor. Wall Street’in ünlü boğa yatırımcılarından Thomas Lee’ye açıklamaları dikkat

Kripto para dünyasının en değerli birimi olan Bitcoin, 2018 yılındaki düşüş ve yükseliş dalgalanmarıyla tartışma yaratırken, uzmanlardan analiz ve tahminler gelmeye devam ediyor. Wall Street’in ünlü boğa yatırımcılarından Thomas Lee’ye açıklamaları dikkat çekti.
Kripto para piyasası, 2017’nin sonuna doğru inanılmaz bir yükseliş kaydetmiş, milyonlarca insanın dikkatini üzerine toplamıştı. 2018’in ortasına geldiğimiz şu günlerde yıl boyu devam eden kriz süreci bir türlü aşılamadı. Çoğu uzman, bu düşüşlerin planlı olarak boğa denilen yatırımcılar tarafından yapıldığını söylüyorlar. Boğa yatırımcılar, aynı anda milyonlarca dolarlık rezervlerini piyasadan çekip, yeniden sürüyorlar. Onların anlık hareketleri piyasanın durumunu büyük bir hızda değiştiriyor. Bitcoin’in en değerli kripto para birimi olarak 250 milyar dolar seviyelerinde dolaşan genel piyasa hacmindeki etkisi çok büyük. Bu nedenle ona özel yapılan analizlerin, piyasanın geneline de uygun olduğunu söylemek mümkün. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında 2018 yılı için Bitcoin’in 20 bin dolar olacağını söyleyen, bu zamana kadar da bu iddiasına karşılık bulamayan Thomas Lee, tahminini yeniledi. Bu kez 5 bin dolarlık artışla 25 bin dolar hedefi koyan Lee, 2018 sonuna dek vakit verdi.Thomas Lee, Fundstrar Global Advisors şirketinin uluslararası danışmanlarından birisi. Kendisi finans ve finansal teknoloji piyasalarının boğa danışmanları arasında ön plana çıkan bir yatırımcı.Lee’nin öngördüğü hedef için önümüzde 6 aydan daha kısa bir süre var. Kısa bir süre önce tüm kripto para basınının dikkatini çeken bilimsel bir araştırma, boğaların etkisi altında olan piyasanın düşüşe devam edeceğini öne sürmüştü. Bu planlı düşüş, daha çok insanın kripto para yatırımı yapmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilebilir. Hatta Bitcoin’in yeniden 5 bin dolar altına düşeceği, bu değerin ilerleyen zamanlarda 1000 dolar seviyesine kadar gerileyerek, düşük miktardaki yatırımlara da imkan tanıyacağı söylendi. Eğer bu düşü sırasında daha fazla insan yatırım yaparsa Bitcoin’in fiyatını yeniden astronomik rakamlarda görmek mümkün. Tıpkı 2017 sonlarında olduğu gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.