BİRLİK ZAMANI

BİRLİK ZAMANI

Eğitim birliklerinde bir çok mevzi  çeşidi anlatılırken, U tipi mevzilerden bahseden  eğitici ‘’kapalı ağız düşman, açık ağız dost tarafına bakmalıdır.’’ Diyordu. Senin düşmanın bellidir, genelde karşında olur, arkanı kollama ihtiyacı hissetmezsin.  Klasik savaş düzeninde düşmana yüzünü dönersin de , günümüz savaşlarında düşmanın kim olduğu belli değilse ne yaparsın. Bir takım yaratıcılıklar yapmak zorundasın,  mevzini her tarafa korunaklı ve birkaç değişik yerde hazırlarsın. Güneydoğuya gittiğimizde U tipi  mevzilerin artık kullanılmadığını gördük.  

 Biz ülke olarak Ermeni meselesine U tipi mevzi mantığıyla her zaman yaklaştık. Son dönemlerde zeytin dalı uzattık, beyaz güvercin gönderdik, olaylar tarihçilere bırakılsın dedik, biz ülke olarak ne dediysek fark edilmedi  fakat bir tane etini satarak para kazanan kadının gidip soykırım anıtında göz yaşı dökmesinin verdiği etkiyi  dünyaya veremedik.

52 haftanın son bir haftasında  yoğunluk ile 1915 olayları işlenir, son gün Amerika başkanının soykırım diyecek , demeyecek  tartışmasıyla heyecanlı bekleyişe dönüşür, başkan konuşma yapar, yöneticiler  ve basınımızda sevinç nidaları yükselir  SOYKIRIM denmedi. Kalan 51 hafta yine anlamsız, boş gündemlerle kutuplaşma devam  eder.  Bir sonra ki 24 Nisan’a kadar bizim için konu kapanır.

2015 Soykırım iddiasının 100. Yılı, ne arkamızı  koruyacak, nede önlem  alınabilecek bir konuma gelmiş bulunuyoruz, bunca yıl tüm dünya bizi oyaladı, soykırım lafını direk kullanmadı, 2015 yılında tüm devletler 100 yıldır  resmen söyleyemedikleri kelimeyi  bu yıl hiç çekinmeden ardı ardına söylemeye başladılar.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Papa'nın "Ermeni soykırımı" ile ilgili sözleri ve ABD'nin bu konudaki duruşunun sorulması üzerine, Obama'nın ve ABD yönetiminin "Osmanlı İmparatorluğu'nun sonlarında bir buçuk milyon Ermeni'nin katledildiği veya ölüme yürüdüğünü tarihi bir gerçek olarak kabul ettiğini" söyledi.

Türkiye'nin 'Ermeni Soykırımı' açıklamasına tepki gösterdiği Papa Franciscus, 'Gördüğümüz ve duyduğumuz şeyler konusunda sessiz kalamayız' dedi. Konunun devamında ise papa, kilisenin korkmadan konuşma özgürlüğü olmalıdır diyor. Kimse çıkıp resmi bir yazı ile ‘’sizden önce ki Papa ve Vatikan yönetimi mi, yoksa sizler mi yalan konuşuyorsunuz. Yada Türkiye’nin yükselişinin durdurma adına ortaya koyduğunuz bir oyundur  bu ‘’demiyor

Alman hükümeti ise 1915 olaylarını 'tehcir ve katliam' olarak niteledi. Ve son vuruşu Avrupa Parlamantosu yaptı, 1915 soykırımdır dedi.  Neden bu yılı beklediler, çünkü  ellerinde tutamadıkları, bir Türkiye var artık, bir noktada dizginlenmesi gerekiyor. O nedenle haçlı zihniyeti ile Papa desteğinde kendileri çalıp kendileri oynayacak.

Bu olaylar gelişirken, muhalefet partisinin üç vekilinin’’ Türkiye soykırım ile yüzleşmelidir ‘’pankartının ardından verdiği poz ve mecliste 3 parti Avrupa parlamentosunu protesto ederken bir partinin çekimser kalması, mevzilerimizi U değil de  kare şeklinde yapılmasında büyük bir etkendir.

 Dost ile düşman  bu tür olaylarda belli olur. Ve bazen bir neden birlik için ışık olur. Soykırım yalanı karşısında ülkece ayakta ve birlik içinde olmamız gerekmektedir. Bu mesele oy uğruna harcanacak kadar basit bir mesele değildir. Vatan bizim, toprak bizim ve bu topraklar üzerinde, Rus’ların desteğinde silahsız köylerimiz basılmış, insanlarımız katledilmiştir. Doğal sonucu olarak da aynı tepki verilir. Bu tepkiden kaçan devlet, o dönem en iyi yapacağı şeyi yapmaya kalktı. Ya orada sırtını döndüğünde seni arkadan vuran bir güç için kuvvet ayırıp, kendi gücünün  kalanıyla başka cephelerde savaşacaksın, yada onları oradan çıkartarak arkanı emniyete alacaksın. Ya günümüzde ne yapacaksınız,  sürekli seni arkandan vuran insanlar var. Onlar vuracak sen zeytin dalı uzatacaksın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR