BİRLİK VE BERABERLİK

Evet çıksın terör bitecek söylemi ne kadar uçuk ise, evet çıktıktan sonra gelen şehit haberlerini göstererek hani terör bitecekti diye söylenmekte o kadar uçuk ve boştur.
Terörle mücadele ediyorsun, dünyanın en sorunlu coğrafyasında bulunuyorsun, İslam ülkeleri içerisinde en güçlü ordularından birine sahipsin, savunma sanayini oluşturmaya çalışıyorsun. Yıllardır seni kontrol eden gücün elinden çıkacak ve bölgende söz sahibi olacaksın. Buna müsaade ederler mi? Etmezler, dört koldan saldırılar ki, terör ve ekonomik yaptırımlar ellerinde ki kullanacakları en iyi silahlardır.

Şehit haberleri geliyor, 40 yıldır hep geldi, daha da gelecek mutlaka,bu vatan , kendisi için canlarını veren şehirlerimize minnettardır. Terörle mücadele de oyundan ibaret olmayan düşük yoğunluklu bir savaştır. Anarşi dönemini hatırlayanlar bilirler, tank, top, uçak ile kendi vatanın içerisinde ki topraklar bombalanmadı. O dönem ayrılıkçı fikirler üzerinden terör desteklenmediği gibi, oluşturulan şartlar ile hazırlanan senaryoların uygulama safhasına geçildiğinde bölgemizde terör olayları gelişmelere göre artırılmakta veya yavaşlatılmakta ama asla bildirilmemektedir.
İstekler,sunulan şartlara evet dediğinizde terör yavaşlar, kontrolden çıkmaya başladığını hissettiklerinde ise artar. Terörü bitirdik diyemezsiniz,  orada her zaman kabuk bağlamış bir yara duracaktır. 
Bu gün ki terör örgütünü bastırıp bitirseniz yerine başka isim  ile başka bir örgüt getirilecektir. 
Şehit haberi geliyor, ateş bir eve düşüyor, ateş, oğlu askerde olan annelerin yüreğine de düşüyor, ateş  kısa bir haber olarak verildiğinde, izleyenlerin anlık acısı  oluyorsa da, asıl acıyı oğlunu şehit veren anne baba yaşıyor,
Şehit haberleri geldiğinde televizyonların yayın akışlarında herhangi bir değişiklik görüyor musunuz? Göremezsiniz,  barlarda, kafeteryalarında da eğlenceler durur mu ?
İzlediğin yarışma programından veya televizyon dizisinden vazgeçer misiniz ?  Geçmezsin ve hayat devam eder bir daha ki şehit haberinin 10 saniyelik üzüntüsüne kadar. .
Bu coğrafyadaysan bunlar yaşanılacak olan olağan şeylerdir . Karamsarlık gösterisi, yılgınlık , terörle beslenenlerin ekmeğine yağ sürerde, hiç yoktan onların amaçlarına hizmet etmemeliyiz,
Terör başka adlarla çıkartılacaksa, bölgede bu sorun kaçınılmazsa, gelen haberler sadece aileyi yıkıyorsa ,ülke içerisinde ki insanların ne yapması gerekiyor.
Yapılacak işler oldukça basittir, her türlü ideolojik saplantılardan, düşüncelerden vazgeçilerek vatan sevgisi, millet ,bayrak sevgisinin bir seferberlik şeklinde oluşturulması gerekmektedir. Bunun fitilini siyasi söylemlerine çeki düzen vermesi gereken    sorumlu siyasiler ateşleyecektir.
Siyasilerin söylemleri barış,kardeşlik üzerine oluşursa halkın kutuplaşması o kadar daha azalacaktır.
Öyle hale getirildik ki, ülke yöneticisi gitsin de ülke ne olursa olsun pozisyonuna kadar ulaştırıldık, kim bunun sorumlusu tabi ki bizim seçip yolladığımız siyasiler.  Yenilgilerini, hazırlıklarını bunun üzerine kurup halkı karşı karşıya getirdikten sonra kazanan birlik söylemine, yenilende nedenini halk olarak gösterip ortam soğuyana kadar bununla gündem yaptı.
Şimdi ülkenin tek bir günde mi olacak oda birlik ve beraberlik söylemleridir. Bayraklar ellerinde koşan basın artık yapıcı yönünü kullanacak, geçmişe gerekirse bir kalem çekilecek ve basın yayın organlarından, okullarda anlatılacak bir saatlik dahi olsa derslerde vatan,millet ve birlik beraberlik üzerine çalışmalar yapılacaktır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR