'BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜDÜR'

'BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜDÜR'
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında şehit yakınlarımız, gaziler ve aileleri onuruna Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Erol Olçok Çok Amaçlı Salonu’nda yemek programı düzenlendi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, yemek öncesi şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve ailelerinin masalarını tek tek dolaşarak, sohbet etti. Yemek programında yaptığı konuşmada, yurdumuzu işgali planlayan dış ve iç güçlerin karanlık emelleri uğruna bizleri birbirimize düşman etmeyi planladıklarını ve kardeş kavgasından nemalanmaya çalıştıklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Bu vatanın düşmanları Türk milletini hiçbir şekilde esaret altına alamadıkları gibi, en hasta ve zayıf zannettikleri tarihte bile kaçan taraf olmuşlardır. Cennet vatan topraklarımız için iştahı kabaran düşmanlar daha çok yutkunacak ve asil Türk milletinin vatan savunmasına kıskanarak bakmaya devam edecektir” dedi.

img-6381.jpg

‘ŞEHİT OLMASINA YÜCE RABBİM KARAR VERDİ’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Fuat Köktaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ardından yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçtiğini hatırlatan S Vali. Osman Kaymak,”15 Temmuz şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Siz kıymetli şehit aileleri bizler için çok kıymetlisiniz. Şehitlik herkese nasip olmuyor. Şehit ailesini de şehidi de Allahu Teala seçiyor. Tanıştığım şehit ailelerinden şehitlerimizin hayat hikayelerini dinlediğimde, şehitlerimizin halk içinde ahlakıyla, vatanseverliğiyle, milliyetçiliğiyle ve inancıyla örnek bir genç olarak bilindiğini duyuyorum. Sizler gerçekten gururlanmakta haklısınız. Çünkü çocuklarınızın şehit olmasına Yüce Rabbim karar verdi. Bu acı çok zor ama bu onur da çok büyük bir gurur. Allah cümlemizi onların şefaatlerine nail eylesin” diye konuştu.

img-6533.jpg

‘ONUN İÇİN BU TOPLANTILAR DA ÇOK ÖNEMLİ’
Şehit ailelerimizin yaşadıkları ilçeye, mahalleye, apartmana zimmetli olup, o bölgenin şerefi ve onuru olduğunu dile getiren Vali Osman Kaymak, “Şehit ailemizin huzuru ve ihtiyaçları hepimizin üzerine. Devletimiz şehit ailelerimizin her türlü maddi ihtiyaçlarını karşılıyor ama şehit ailelerimizin daha çok hatırlanmaya ihtiyacı var. Onun için bu toplantılar da çok önemli. Daire amirlerimizden şehit ailelerimize karşı çok daha duyarlı olmalarını istiyorum ve bunu da şehrimizde görüyorum. Bu yıl Milli Mücadele’nin 100’üncü Yılı’nı kutladığımızı Milli Mücadele devam ediyor. Kurtuluş Savaşı bitmedi, devam ediyor. PKK 40 yıldır ülkemizi bölmeye çalışıyor ama bölemedi. Arkasından FETÖ ile bölmeye çalıştılar yine bölemediler. Uluslararası güçler daha sonrada benzer taktiklerle ülkemizde oyunlar oynuyorlar. Onlara karşı vereceğimiz en güzel cevap birlik ve beraberliğimizdir” şeklinde konuştu.

img-6399.jpg

‘DİNİMİZİN GÜZELLİKLERİNDEN UZAK KALMAYACAĞIZ’
15 Temmuz darbe girişiminin dini değerleri kullanan bir grubun hareketi olduğunu belirten Vali Osman Kaymak, “Bunlar bizim kültürümüzdeki ağabey, abla ve cemaat gibi Türk toplumunun değerleri olan kelimeleri dejenere ettiler. İnsanlar ağabey, abla ve cemaat demekten çekinir oldu ama bu tabirlerde bir suç yok. Bunların göbek bağı Amerika’daydı, emirleri oradan alıyorlardı. Üzerimize oynanan oyunları çok iyi görüyorsunuz. Bizim kültürümüz ve inancımız çok kıymetli, insanlarımız birbirini seviyor. Bu duyguları dejenere ederek insanları birbirine düşürdüler. Artık uyanık olacağız ve dinimizin güzelliklerinden uzak kalmayacağız. Ama bir adam dışarıdan emir alıyorsa ona karşı dikkatli olacağızç15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde ülkemizin Suriye ve Libya gibi olacaktı. İnanın iç savaş çıkaracaklardı. Sınırda PKK Türkiye’ye girmek için haber bekliyordu. Allah’a şükür milletimiz tehlikeyi gördü ve canını topların, tüfeklerin önüne koydu ve darbe girişimi başarısız oldu ”şeklinde konuştu.

img-6414.jpg

SAMSUNLULAR BUNU YENİDEN GÖSTERECEKLER
Birlik ve beraberlik duygusu içinde hareket edeceklerini ifade eden Vali  Osman Kaymak, “Şehit ailelerimize her zaman sahip çıkan Samsunlulara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Samsun Milli Mücadele kenti. Devletin birliği söz konusu olduğu zaman bütün Samsunluların nasıl tek yürek olduğuna şahit oldum. Bizim ayrı gayrımız yok. 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı’nda bütün liderler burada toplandı ve aynı gemide olduğumuzu gösterdiler. Onun için Samsun bu ülkenin çimentosu, birlik ve beraberliğin sembolüdür. İnşallah Samsunlular bunu yeniden gösterecekler ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp, şehitlerimizi anacağız. Şehitlerimiz rahat uyuyacaklar. Aksi takdirde şehitlerimizin kemikleri sızlayacaktır” dedi. Program konuşmaların ardından yemek, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

img-6540.jpg

15 TEMMUZ’U ANMA PROGRAMA BÜYÜK KATILIM OLDU
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün üçüncü yıldönümünde şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri onuruna düzenlenen yemek programına ayrıca Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Eşi, İl Jandarma Komutan Vekili  Jandarma  Albay Mehmet Arı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Eşi, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.