BİRLİK BERABERLİK BULUŞMASI

BİRLİK BERABERLİK BULUŞMASI
HEMŞEHRİ DERNEKLERİ KÜLTÜREL ZENGİNLİKTİR

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gümüşhaneliler Derneğinin davetlisi olarak kahvaltı programına katıldı.

 

Gümüşhaneliler Derneğinin düzenlemiş olduğu kahvaltı programına, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Seven, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Erdal Dinç, Gümüşhaneliler Dernek üyeleri ve Muhtarlar katıldı. Programda Konuşan Başkan Tok, "Samsun Gümüşhanelisiyle, Bayburtlusuyla, Ordulusuyla, Rizelisiyle, Trabzonlusuyla, tüm hemşerileri ile bir bütündür" dedi. Başkan Tok, Ortak paydamız Samsun olmalı." dedi.

 

“BAŞKAN TOK BİZE HER ZAMAN DESTEK OLUYOR”

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un ilçe derneklerine gösterdiği ilgi ve alakanın her daim arttığını belirten Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Erdal Dinç; "Dernek olarak faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz ilk günden bugüne yaşadığımız şehre bir nebze olsun katkı sağlamak için çalışıyoruz. Sağolsun belediye başkanımız Erdoğan Tok, bize her platformda destek oluyor" diye konuştu.

 

”AK PARTİ İLKADIM AİLESİ OLARAK HEMŞEHRİ DERNEKLERİYLE BİR ARADAYIZ”

 

Programda konuşan AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay; “Burada düzenlenen program birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi anlamında çok güzel bir etkinlik. Bizlerde AK Parti ailesi olarak hemşehri dernekleriyle her zaman iç içe ve bir aradayız. Sivil toplumun önemini biliyor ve sivil toplumun en önemli temsilcileri olan hemşeri dernekleri ile iletişim koordinasyonumuzu en üst düzeyde tutuyoruz. Bu bağlamda, bu güzel birlikteliğin artarak sürmesini diliyor ve çalışıyoruz” diye konuştu

 

 

BAŞKAN TOK, “BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ.”

 

Farklı farklı kültürlerin bir araya geldiği Samsunumuzda hemşehri derneklerimiz kendi kültürlerini yaşatarak renkli bir kültür mozaiği oluşturmakta olduğuna değinen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu eşsiz kültür mozaiğinin gelecek nesillere aktarılmasında hemşehri derneklerimizin büyük katkısı var. Bizde bu bilinçle her zaman hemşehri derneklerine desteklerimizi aralıksız sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. İlkadım Belediyesi olarak her kesimi kucaklayan yönetim anlayışı ile çalışıyoruz. Gelenek, görenek, örf, adet ve kültürlerini gelecek kuşaklara aktarılması hususunda hemşehri dernekleri ile sıkı bir temas içerisindeyiz. Farklı kimlikler ve

kültürlere sahip olan hemşehri derneklerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Samsun için üretmeli. Ortak paydamız Samsun olmalı. Belediye olarak hemşehri derneklerimizin ‘kentlilik bilinci ve kültürünü’ oluşturmasını, Samsun adına ortak bir gayede buluşmalarını arzu ediyoruz. Burada çok sıcak bir aile ortamında sizlerle olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Sizlerden aldığımız enerjiyle İlkadım’a altın çağını yaşatıyoruz. Dev projelerimiz devam ederken, sosyal projelerimizle de ilçemizi modern bir kültür merkezi durumuna getirmeyi hedefliyoruz. Bizlerin ortak değeri Samsunumuz, ortak hedefimiz ise kardeşliğimizdir.” şeklinde konuştu.

 

KÖKTAŞ; “KARADENİZLİLER BAYRAĞINA BAĞLIDIR”

 

Allahın bereketi üzerinize olsun. Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Gümüşhane Dernek Başkanımıza, yönetim kurulu üyesine ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Karadeniz'in hiçbir yerinden vatanına, milletine ihanet eden bir insan çıkmaz, Gümüşhane'den hiç çıkmaz. Hepsi vatanına, milletine, toprağına, geleneğine, göreneğine, örfüne, adetine ve bayrağına bağlı olan Türkiye'nin çimentosu olan ben Gümüşhane'nin bütün evlatlarına saygıyla selamlıyorum. Dostluklarımız siyasiliği çok eski dönemlere dayanan birçok kardeşimizde buradan, eskiden burada ticaret yaptığımız dostluklarımız olan biriyiz. Önemli olan dostluklarımızın çıkar ilişkileri çerçevesinde değil, menfaat çerçevesinde değil, işi düştüğü zaman değil, her an her şartlarda devam edebilmesi ve bu ilişkileri sürdürebilmesi işte gerçek dostluklar bunlardır. Gerisi makam, mevki, varlık, yokluk hepsi gelip geçicidir. Önemli olan gök kubbede bir hoş sema bırakabilmektir. İnşallah Gümüşhaneli büyüklerimin, abilerim, kardeşlerim, dostlarımızın yanında böyle bir hoş seda bırakmaya devam ediyoruz. Bırakabildiysek ne mutlu bize. Bırakamadıysak da bırakmak için çalışmalara durmak yok çalışmaya devam diyoruz” şeklinde konuştu.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.