BİRİKMİŞ PROBLEMLER

BİRİKMİŞ PROBLEMLER
Samsunluların Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerinin oldukça fazla olduğunu belirten Genel Sekreter İlhan Bayram, "Birikmiş problemler var. Elimizde sihirli değnek yok. Hem borç ödeyip, hem de iş yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Komisyon Toplantısı, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Meclis'te söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, açıklamalarda bulundu. İlhan Bayram, "Geldiğimizden beri belediye olarak en fazla üzerinde durduğumuz, para harcadığımız, yatırım yaptığımız kalem kırsala yapılan hizmetlerdir. Kırsal mahalle yolu 450 km'yi geçti. Bu şehir Karadeniz'e açılan kapı, Karadeniz'in başkenti. Bu şehirde yapmamız gereken çok şey var. İnsanlarının beklentileri var. Çözülmesi gereken birikmiş problemler var. Elimizdeki kaynaklarla bunları yapma şansımız yok. O zaman biz ilave kaynak bulacağız. 'Samsun bu bölgede parlayan bir yıldızdır' diyorsak, bunun altını dolduracaksınız" dedi.

manset-1-024.jpg

175 MİLYON TL ÖDEDİK
Bayram, şunları söyledi: "Göreve geldiğimizden bu yana bir çok borç ödendi. Bu borçların 1 senede ödenip, biteceği anlamına gelmez. Vadeleri var, her yıla düşen payları var onlar ödeniyor. Şu ana kadar 175 milyon TL borç ödemişiz. Piyasa borçlarını önemli oranda azalttık. Adil bir şekilde herkese alacaklarının belli bir yüzdesini ödüyoruz. Borç ödeniyor bir taraftan da iş yapılıyor. Elimizde sihirli değnek yok. Hepsini bir anda ödeyip, bitirelim." Komisyonlardan oy birliği ile geçen mali bütçe maddelerine göre Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı toplam kaynak ihtiyacı 950 milyon TL olacak. İlkadım Belediyesi'nin gider bütçesi 278 milyon TL, tahmini geliri 222 milyon 523 bin TL olmak üzere 55 milyon 477 bin borçlanması, Vezirköprü'nün gider bütçesi 83 milyon TL, gelir tahmini 52 milyon TL ile 30 milyon 696 bin borçlanması tahmin ediliyor. 

ccccc-001.jpg

DİĞER BELEDİYELERİN BÜTÇELERİ NE KADAR?
Atakum'un gider-gelir tahmini bütçesi 210 milyon TL, Bafra'nın gider-gelir tahmini 83 milyon TL, Çarşamba'nın gider-gelir tahmini 125 milyon TL, Canik'in gider-gelir tahmini bütçesi 85 milyon 45 bin TL, Terme'nin gider-gelir tahmini bütçesi 60 milyon 660 bin TL, Tekkeköy'ün gider-gelir tahmini bütçesi 96 milyon TL, Havza'nın gider-gelir tahmini bütçesi 37 milyon 374 bin TL, Alaçam'ın gider-gelir tahmini bütçesi 24 milyon TL, 19 Mayıs'ın gider-gelir tahmini bütçesi 23 milyon 850 bin TL, Ayvacık'ın gider-gelir tahmini bütçesi 16 milyon TL, Kavak'ın gider-gelir tahmini bütçesi 15 milyon 306 bin TL, Salıpazarı'nın gider-gelir tahmini bütçesi gider bütçesi 12 milyon TL, Asarcık'ın gider-gelir tahmini bütçesi 9 milyon TL, Ladik'in gider-gelir tahmini bütçesi 16 milyon 480 bin TL ve Yakakent'in gider-gelir tahmini bütçesi 9 milyon 471 bin TL olarak oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi. İlgili komisyonlardan meclise havale edilen gündem maddeleri, meclisten geçtikten sonra karara bağlanacak.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum