Bıraktığınız izlere dikkat edin...

“Düşünce eylemin çocuğudur” derler. Düşüncelerimiz doğuştan gelmez; onları yaşadığımız deneyimlerle geliştiririz. Küçük de olsa iyi bir şeyler yapmak, bir süre sonra hayata bakışımızı ve eylemlerimizi de olumlu yönde değiştirir.

Güvenli yaşamayı deneyimlerle öğrenmeyi beklersek, belki çok geç olacak hepimiz için.. Belki kaybolacağız, kim bilir belki de kaybedeceğiz.

Neyi mi? Tabi ki canımızı ve/veya malımızı.

Nasıl mı?

Emniyet kemeri kullanmak için kaza yapmayı, yangın güvenliği almak için evimizin/işyerimizin yanmasını, yüksekte güvenli çalışmak için düşmeyi beklersek hepimize peşinen geçmiş olsun..

Öncelikle düşünmekle başlayalım.

Her gün haberlerde izlediğimiz, gazetelerde okuduğumuz trafik kazaları, yangınlar, iş kazaları bizim ve sevdiklerimizin başına gelebilir mi?

Eğer cevabınız “evet” ise madden küçük ama sonuçlarının doğuracağı etkinin büyük ve karlı olacağı aksiyonları almaya başlayalım..

Öncelikle araçlarımızda emniyet kemeri kullanalım, araç içindeki herkesin kullanmalarını sağlayalım. Örnek kişi/aile olalım.

Evimizin mutfağına küçük bir yangın söndürücü tüp alalım. Kullanımını tüm aile fertlerine öğretelim.

Yaptığımız işlerden kaynaklı bizim ya da başkasının zarar görme tehlikesini bertaraf edecek önlemler alalım.. Bu konuda yetkinliğimiz yoksa, bir bilene mutlaka danışalım ve uygulayalım..

Unutmayalım!

Düşünceleriniz eylemlerimize, eylemlerimiz alışkanlıklarımıza, alışkanlıklarımız karakterimize, karakterimiz ise kaderimize yön verecektir...

Güvenli yaşam için doğru adımlar atmayı ihmal etmeyelim!

Ayak izlerimizi öncelikle çocuklarımız, aile fertlerimiz ve çevrenizdekiler takip edecektir...

İyilikle, sağlıkla kalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Onur Nezer Arşivi
SON YAZILAR