BIRAKIN VÜCUDUNUZ KENDİ KENDİNİ İYİLEŞTİRSİN

BIRAKIN VÜCUDUNUZ KENDİ KENDİNİ İYİLEŞTİRSİN
İlki geçen yıl Mayıs ayında düzenlenen; ‘Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun ikincisi bu kez çok daha büyük ve geniş bir katılımla 8-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Pamukkale Doğa Thermal Health&Spa Hotel’de düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı üst düzey isimlerin yanı sıra; Türkiye’nin dört bir tarafından, tamamlayıcı tıp konularında çalışmalar yürüten hekimler,uzman doktorlar ve akademisyenlerin buluşacağı etkinlik şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı ‘Proloterapi ve Tamamlayıcı Tıp’ Sempozyumu olmasıyla da öne çıkacak.


Çok değil, birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde adı dahi bilinmeyen ‘Proloterapi’ yöntemi 8-10 Mayıs tarihinde Pamukkale’de en kapsamlı ulusal ‘Proloterapi’ i sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kas - eklem sisteminin kronik hastalıklarını ameliyat olmaktan kurtaran yöntem olan Proloterapi’nin tartışılacağı bu etkinlik bu konuda ihtisaslaşmış yüzlerce insanı ağırlayacağı gibi tıp ve sağlık sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden medya organlarının da ilgisini çekmeye aday bir etkinlik olarak da dikkat çekiyor.

Vücudun Kendi Kendini İyileştirme Gücünü Harekete Geçiren Tedavi Yöntemi

Cerrahi müdahale gerektiren hastalıkların tedavisinde bile, vücudun kendi kendini iyileştirme özelliğini devreye sokan tamamlayıcı tıp uygulamalarından Proloterapi yöntemi sayesinde, birçok rahatsızlık tedavi edilebiliyor. Hastalığa neden olan sebebi ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan Proloterapi yöntemi, kalıcı iyileşme sağladığı için her gün daha fazla insanın Proloterapi tedavisine olan ilgisini arttırıyor. Bilimsel Proloterapi Eğitimi almış ve kursu tamamlamış, uzman hekimler tarafından uygulanan Proloterapi yöntemi; rahatsızlığa neden olan hasarlı doku üzerine özel bir solüsyonun enjeksiyonla uygulanması ile o bölgede iyileştirici hücreleri harekete geçirerek bağışıklık sisteminin hızla devreye girmesini sağlıyor. Bilimsel Proloterapi Derneği (BPoD) Başkanı,Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan tarafından uygulanan ve öğretilen, yakın zamanda da Sağlık Bakanlığı tarafından da kabul edilen Proloterapi yöntemi, başta; bel- boyun fıtığı, menüsküs, kas ve, iskelet sistemi kaynaklı ağrılar, migren, topuk dikeni, femur başı rahatsızlığı, tenisçi dirseği, eklem kireçlenmeleri gibi birçok hastalığın cerrahi müdahaleye gerek kalmadan iyileşmesini sağlıyor. Vücudun iyileştirme gücünün devreye sokulması ilekalıcı sağlıyor.

Uzm. Doktorlar,Uzman hekimler ve Akademisyenler Sempozyumda Yerini Ayırttı

Proloterapi’yi Türk hekimlerine öğreten, Op. Dr. Hasan Doğan; “2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun çok daha geniş katılımlı ve kapsamlı olacağını, bilimsel verilerden oluşan sunumların yanı sıra hasta uygulamalarının yapılacağını belirterek sempozyuma çoğunlukta uzman doktorların ve akademisyenlerin katılacağını açıkladı.

Pamukkale Yine Proloterapi Sempozyumuna Ev Sahipliği Yapacak

İlki 2-4 Mayıs 2014’te Pamukkale'de düzenlenen "Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun ikincisi 8-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Pamukkale Doğa Thermal Health& SPA Hotel’de çok daha geniş katılımlı bir

 


organizasyonla gerçekleştirilecek. Türkiye’nin her yerinden yüzü aşkın uzman doktor ve akademisyen bu sempozyumda bir araya gelecek.

Sağlık Bakanlığı Yetkilileri de Katılıyor


2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu’na Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katılacağının bilgisini veren Op.Dr. Hasan Doğan,sempozyuma katılan doktorların; kas, iskelet ve omurga kaynaklı hastalıklarda çok başarılı sonuçlar veren Proloterapi tedavisi hakkında kapsamlı bir eğitim göreceklerini belirtti.

Proloterapi Uzmanı ve Eğitmeni, Op. Dr. Hasan Doğan; ülkenin dört bir tarafından çok sayıda doktor, uzman doktor ve akademisyenin katılacağı bu sempozyumla daha çok hastayı tedavi etme imkânlarının artacağını söyledi.


Doğan: “ Tamamlayıcı Tıp Üniversitelerde Ders Olarak Verilmeli”


Proloterapi yönteminin yakın zamanda mutlaka üniversitelerde verilecek derslerin arasına alınacağına dair inancının tam olduğunu belirten Op. Dr. Hasan Doğan, Proloterapi tedavi yöntemi hakkında şunları söyledi: “Daha birkaç yıl önce ülkemizde, tamamlayıcı, alternatif ve geleneksel tıp kelimeleri telaffuz edilmezken, artık şimdi Sağlık Bakanlığı’na bağlı bu isimde bir daire var. Bu dairenin başındaki insanlar modern dünyada, bilimsel olan tamamlayıcı tıp uygulamalarını yerinde incelemekte ve bizlere zaman zaman yol göstermektedirler. Yönetmelik taslağı resmi gazetede yayınlanmıştır.”


Proloterapi Yöntemiyle Kısa Sürede Daha Hızlı İyileşme Sağlanabilir


2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizen Op. Dr. Hasan Doğan, sempozyuma Adnan Menderes Üniversitesi’nden, Karadeniz Teknik Üniversitesinde, Cumhuriyet Üniversitesinden, Pamukkale Üniversitesinden akademisyenlerin ve birçok özel hastane sahibinin, başhekimlerin, Ortopedist, Fizik tedavi, Dahiliye uzmanı, Beyin cerrahı, Nörolog ve aile hekimlerinin katılacağına dikkat çekerek2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun kalıcı ve doğal tedavi açısından önemine vurgu yaptı. Op. Dr. Doğan; “Bu sempozyum çok önemli, artık hekimlerin sabah vakti bir devlet hastanesine gidip akşama kadar reçete yazmaları ve akşamda yorgun argın evlerine gitmeleri artık hekimlik değil. Gelen hastanın sorunu ne? Rahatsızlığının sebebi ne? Örneğin; Dizi ağrıyor, bu diz neden ağrıyor? Hastanın belinde eğrilik mi var? Belki hastanın gözünde, kulağında bir problem vardır ve o da denge bozukluğuna neden oluyordur ve bu durumda vücut yükü bir tarafa daha fazla biniyordur ve o tarafı daha çok aşınıyordur. Hastaya bütüncül olarak bakmak lazım, bu da hekimlerin artık tamamlayıcı tıp konularına daha çok ilgi duymaları ile mümkün hale gelecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.