BİR KİTAP BİR HAYAT

BİR KİTAP BİR HAYAT
Tekkeköy’den kader mahkumlarına kitap

Tekkeköy Belediyesi ile Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde yürütülen ‘1 Kitap 1 Hayat projesi’ kapsamında Bafra T tipi cezaevi kütüphanesine yüzlerce kitap bağışı yapıldı.

2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılında Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde başlatılan ‘1 Kitap 1 Hayat Projesi’ basın yayın organları vasıtasıyla ilçe sınırlarının dışına taştı. Herkesin ve her öğrencinin kitap okumasını sağlamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Tekkeköy’de eğitim öğretim gören tüm öğrencilere kitap hediye edildi. Projeyi öğrenen Bafra T tipi Ceza evindeki kader mahkumları belediye ve İlçe Halk Kütüphanesi ile iletişime geçerek ceza evi kütüphanesine kitap bağışı yapılması talebinde bulundular. Kader mahkumlarının talebi Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından anında karşılanarak cezaevi kütüphanesine yüzlerce kitap bağışlandı. 

‘1 Kitap 1 Hayat Projesi’ ilçe sınırlarını aştı

‘1 Kitap 1 Hayat projesinin’ artık ilçe sınırları dışarısına çıktığını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘herkesin bir kitabı olsun ve herkes kitap okusun düşüncesi çerçevesinde başlattığımız projemiz artık meyvelerini vermeye başladı. İlçe Halk kütüphanemiz ile işbirliği içinde kütüphanedeki tüm kitapları talep eden herkesin ayağına götürüyoruz. Ayrıca Halk kütüphanesinden herkesin daha iyi yararlanması ve ödünç kitap almaları konusunda yönlendirmeler yapıyoruz. 2015 - 2016 Eğitim öğretim yılında tüm okullarımızı tek tek ziyaret ederek tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. Kendi kitabını okuyan öğrenci arkadaşı ile kitabını değişerek daha fazla kitap okuma imkanı sunduk. Projemiz artık ilçemiz sınırlarını aştı. Bafra T tipi ceza evindeki kader mahkumları projemizi görmüş ve bizden kitap isteğinde bulunmuşlar. Bizde onların isteğini geri çevirmeyip ceza evi kütüphanesine kitap bağışında bulunduk. Yine Eğitim Kültür Sağlık merkezimizin birinci katının tamamını İlçe Halk Kütüphanesine tahsis ediyoruz. Bu kat okuma salonları, bilgisayar sınıfı, çalışma sınıfları, cep sineması gibi daha birçok etkinlik alanına sahip olan örnek bir Halk Kütüphanesine dönüşecek. Resmi yazışmalarımız ve tahsis işlemlerimizin sonuna geldik. Bir dahaki yıl Halk kütüphanemiz daha güzel ve daha fazla imkan sunacak şekilde ilçemize hizmet edecek’’ şeklinde konuştu.

İlçe Halk kütüphanesi daha faal oldu

Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Cengiz Korkmaz, ‘‘Tekkeköy Belediyesiyle işbirliği içinde başlattığımız ‘1 Kitap 1Hayat projemiz’ tam manası ile istenilen verimi verdi. Tekkeköy Belediyesinin destekleriyle tüm okullara yeni kitap vermenin yanında ilçe halk kütüphanemizden herkesin istediği kitabı ödünç alıp okuyabileceğini tekrar hatırlattık. Birçok öğrencimize yeni kitabın yanında ödünç kitap verdik. Belli aralıklarla okulları dolaşıp öğrencilerin okudukları kitapları yenileri ile değiştik. İlçe Halk kütüphanemizden öğrenciler ve Tekkeköylüler daha fazla yaralanmaya ve daha fazla ödünç kitap almaya başladı. Kütüphanemiz daha faal bir hale geldi. ‘1 Kitap 1 Hayat projemizi’ basın organlarından duyan Bafra T tipi cezaevindeki mahkumlar kütüphanelerine kitap talebinde bulundular. Bizde konuyu Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile paylaştık ve Başkanımız hemen ceza evi kütüphanesine yüzlerce kitap hediye etti. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’a İlçe Halk Kütüphanemize yapmış olduğu destekler, yer tahsisi ve projenin yürütülmesindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.