BİR KİŞİDEN BİNLERCE KİŞİYE

Mahalli seçimler için yaklaşık üç-dört aydan beri saha çalışmaları sürmektedir. Son birkaç güne geldik. Pazar günü akşam mahalli idarelerin yöneticileri seçilmiş olacak. Gelecek beş yılda yeni seçilen idarecilerle hizmetler yürüyecektir. Merkezi idareyle daha uyumlu olanlar, idarecisi oldukları bölgelere hizmeti ve imkanı daha rahat alabilecek, daha kısa zamanda daha fazla ve faydalı işler yapabileceklerdir. Bir kısmı seçildikleri koltuklara ilk defa oturacak, bir kısmı oturduğu koltuğu elinde tutacak, bir kısmı da geçmişten tecrübe sahibi olduğu koltuklara yeniden kavuşacaktır.

Ülke genelinde, ilimiz özelinde seçim çalışmalarının büyük bir heyecanla ama bir o kadarda seviyeli bir şekilde yürüdüğüne ve yürütüldüğüne şahit olduk. Klasik siyaset yerine projelerin konuşulduğu, ülke meselelerinin dillendirildiği, geleceğin inşasıyla ilgili düşünce ve görüşlerin ifade edildiği bir seçim süreci yaşadık. Ucuz vaatlerin ve seçmeni kandıracak ifadelerin karşılık bulmadığına, popülist yaklaşımlarla ütopik söylemlere itibar edilmediğine şahit olduk. Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı diye iki blok halinde kitleselleşen seçim çalışmalarında, Cumhur ittifakı cephesinin daha kenetlenmiş ve daha güven verici olduğunu gördük. Özellikle Cumhur İttifakı cephesinin, hem seçime güçlü girdiğini hem de seçim çalışmaları sürecinde “Bir” kişiyi “Bin” kişiye çevirmeyi başardığını gördük. Bu gayret ve başarının son hafta içerisinde çok daha yüksek seviyede gerçekleştiğini görmekteyiz. Ev toplantıları, mahalle mitingleri, esnaf ziyaretleri, sivil toplum kuruluşlarıyla olan irtibat ve ilişkileri, birebir ikili ilişkiler ve haneler arası sıcak diyaloglar; Cumhur ittifakının seçmen karşılığını biraz daha çoğaltmış ve yükseltmiş oldu.

İlimiz Samsun’da, Cumhur İttifakı Büyük Şehir Belediye Başkan adayı, eski bakan sayın Mustafa Demir’in aday olduğu günlerde de seçilme riski olmadığı halde, çok yoğun ve programlı bir çalışma yürüttüğüne şahit olduk. Hiç ara vermeden, mahalli şartları ve bölgelerin ihtiyaçlarını da dikkate alarak yaptığı çalışmalarla, seçmenlerin zihninde rüzgarlar estirerek; özlenen, beklenen, istenen bir belediye başkanı olacağı imajına oturttu ve bunu da toplumun kabulüne dönüştürmeyi başardı. Sekiz yüz elli bin civarında olan samsun seçmenin büyük bir çoğunluğunun, Cumhur ittifakı adayı üzerinde kararının kesinleştiği, gerek anketlerden, gerekse mahalle sohbetlerinin yansımalarından anlaşılmaktadır. Her ne kadar zaman zaman adaylar hakkında bir takım eleştiriler olsa bile, bunların bir çoğunun ya duyumlara dayalı olduğu, ya da bilerek yıpratma amaçlı yapıldığı görülmektedir.

1 Nisan itibariyle Samsun Büyük Şehir belediye Başkanı olarak, Cumhur ittifakı adayı eski bakan sayın Mustafa Demir’in görülmesi sürpriz değildir. Son yaptığı hamlelerle oy oranını daha da yükseltme gayretinde olduğu görülmektedir. “Bir” kişiyi, “Bin” kişiye çıkaran sayın bakanın, “Bin” kişiyi “Binlerce” kişiye dönüştürme çalışmaları yaptığına şahit olmaktayız. Samsunu, çağın da ilerisine taşıyacak projelerinin toplum nezdinde kabul görmesi ve bunları yaparsa ancak sayın bakan “Mustafa Demir” yapar söylemlerinin toplum içinde konuşulur hale gelmesi, sayın Mustafa Demir’in seçimi büyük farkla alacağının işaretlerindendir.

Sayın Mustafa DEMİR’in; toplumun değerleriyle örtüşen bir hayat tarzına sahip olması, muhafazakar ama entelektüel bir duruşu olması, merkezi idareyle yakınlığı ve insanlarla uyumlu olması kendisine güven duyulmasını sağlamıştır. Mustafa Demir’in kefili bizatihi kendisine duyulan güvendir. Bun nedenle Mustafa Demir; “Bir” seçmenden “Binlerce” seçmene ulaşmış, kendisini kabul ettirmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR