BİR KAÇ KONU ÜZERİNE

                                                        BİR  KAÇ  KONU  ÜZERİNE

                Bugün imkan bulursak birkaç konuya değinmek istiyorum, bunlardan birisi  yaklaşan yerel seçimler nedeniyle  şehrimizde yaşanan bazı oluşumları ve perde arkasını ele almak istiyorum. Aslında bu oluşumlarla ilgili bazı okurlarımız bilgi sahibi ancak kamuoyunun bir çoğu bilgi sahibi olamadığından   biraz detay vermeye çalışacağım. Bu detayları okuduğunuzda  bazılarının neden benden rahatsız olduğunu daha iyi anlama fırsatı bulacaksınız.  Bundan beş, altı yıl öncesine kadar Vezir Hazretlerinin  kontrolünde olan bir grubun yayın organının şimdi nerede ise her gün aleyhinde yayın yapması  sanırım bir çoğunuzun dikkatinden kaçmamıştır. Beş yıl önce yapılan uygulamalarla ilgili en ufak sesleri çıkmayan bu zatı muhteremler  şimdi oturup, kalkıp Vezir Hazretlerinin aleyhinde  yayın  yapmaları  sırıtan bir durum. Çok basit bir konuda dahi yapılan hataların gündeminden düşürmeyen bu insanların asıl amacı Vezir Hazretlerini kamuoyunda bitirip yerine aday olarak kendilerine yakın iki isimden birisini aday yapmak. Bu iki isim kim derseniz birisi mevcut Vekil, bir diğeri ise gruplarına bağlı özel  işletmenin başındaki yönetici pozisyonundaki arkadaş. Aslında bu iki isim de güzel isim ancak bu insanların amacı şehri yönetecek kaliteli insan bulmaktan ziyade kendi menfaatlerini koruyacak kişileri seçtirebilmek olduğundan  sevilen bu insanlara da  kamuoyu tepki gösteriyor. Zira bu insanların arkasında olan iş adamları toplum tarafından asla tasvip görmeyen insanlar olduğundan durum sıkıntılı.

                Gelelim diğer adaylara mevcut vekillerden gönlünde adaylık yatanları kamuoyu üç aşağı, beş yukarı  biliyor, en hararetli ve istekli olanların başında gelen vekil daha önceki adaylığı döneminde alamadığı sandalyeyi alabilmek için bir hayli uğraş veriyor, ancak konuşmaya sıra geldiğinde Devlet Bahçeli gibi ben istemiyorum  kamuoyu veya  Genel Başkan isterse yapacak bir şey yok, görevden kaçamam diyor. Bu bağlamda arkadaşımız yerel basınla ilgili geçen yıl bir alt yapı çalışması da yapmıştı, hatta kardeşi bizzat bana gelerek yerel basında bazı ittifakları yapma konusunda benden talepleri olmuştu. Ancak ben kabul etmeyince  beni terk edip  eski arkadaşları ile yeniden bir araya gelip basın sektöründeki altyapısını  kendisine göre ayarlamıştı. Ancak  yol arkadaşı elindeki basın organını  sattı, bizim vekil Hazretleri  şimdi ne yapacak çok merak ediyorum. Bana gelip uzlaşın diyen kardeşi şimdi kiminle program yapacak çok merak ediyorum. Kendisinden ziyade Genel Başkanına çok güvenen bu arkadaşımız kamuoyu yoklamalarında  bakalım ne yapacak. 

                Diğer  Vekillere gelince  kabinedeki arkadaş da bu işe hevesli, bana kalırsa aday olursa çok iyi olur. Neden iyi olur derseniz  bana göre seçilmesi çok  kolay değil,zira mevcut Vekiller yaklaşık on yıldan fazla bir süredir toplumun gözü önünde olduklarından  yüzleri eskimiş durumda, birde insanların işlerini halledemedikleri  bir hayli konu olduğundan işleri çok zor gözüküyor. Yeni yasayla birlikte ilçeler, köyler Büyükşehir Belediyesinde  oy kullanacaklarından Ak Parti avantajlı gözükse de köylerin ve ilçelerin toplamdaki oy oranı yüzde yirmibeş olduğundan kalan yüzde yetmişbeşlik oy oranı çok önemli bir oran. CHP ve MHP'nin gösterecekleri adaylar çok önemli, halk tarafından sevilen ve ekonomisi düzgün insanların seçilmesi çok zor değil. MHP il Başkanı Şaban Kılıç bu konuda  çok iddialı, şayet dediklerini yapabilirse  sonuç alması mümkün gözüküyor. Zaten  MHP'nin elinde bir çok ilçe var, İlkadım, Kavak, Ladik, Alaçam küçümsenemeyecek belediyeler. CHP'ye gelince bu yönetimle işleri çok zor, yönetim değişir  veya Genel Merkez müdahale ederse ona bir şey diyemem.                    

                Diğer konularımıza gelince  dikkatimi çeken bir konuyu  sizlerle paylaşmak istiyorum, son zamanlarda insanlara yakın durmaktan ziyade  olayları dışarıdan gözleyip değerlendirme  yapmayı tercih ettiğimden bazı arkadaşların  gelecek endişesi taşıdıklarını  gözledim, bu arkadaşların beklentileri olduğundan kime  yakın duracaklarına karar veremeyip, herkes belli bir  mesafede durmaya çalışıyorl. Bu insanlar o kadar sıkıntılı durumdalar ki aklınız şaşar daha düne kadar birlikte oldukları arkadaşlarından uzak durmaya çalışmaları beni de hayrete düşürdü, ziyaretime gelen bazı arkadaşlara falanca arkadaşınız nerede diye soruyorum, aldığım cevap  son günlerde  bizimle mesafeli, neden diye sorduğumda falancaya yakın durmaya çalışıyor ki yeniden seçilebilsin veya falanca yere atansın diyorlar. Bazıları ise ağalarından aldıkları talimat gereği  yeni  yetme çocuklarla  arkadaşlık yapmaya çalışıyorlar, kendilerini vermişler spora onların da acınacak hali var ama yapacak bir şey yok, kendi düşen ağlamaz. Bir insanın kendisine yaptığı kötülüğü cihanı alem bir araya gelse yapamaz ona, bu insanlar üç kuruşluk menfaatleri için öteye beriye vurduklarında  menfaatleri olacak zannediyorlar. Oysa ki savaşlarda ilk öldürülen esirler ülkelerinin sırlarını veren esirler olduğunu unutmasınlar. Bir başka konuya daha girecektim ancak bana ayrılan yer bittiğinden sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla                              

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR