BİR HAYALİ DAHA GERÇEĞE ÇEVİRDİK'

BİR HAYALİ DAHA GERÇEĞE ÇEVİRDİK'
TOKİ ve Vezirköprü Belediyesi iş birliğinde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde 2+1 ve 3+1 konutlarının kura çekimi, Atatürk İş Merkezinde gerçekleştirildi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,"Nalbantlı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çerçevesinde inşa edilen 504 konutun 240'ı için kura çekimi gerçekleştirdik “dedi.

img_4520.jpg

‘VEZİRKÖPRÜMÜZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Bugün 249 hak sahibinin kurasını noter huzurunda gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Edis," Kentsel dönüşüm projemizde inşaat devam ediyor. İnşallah 2019 yılı kasım ayına kadar tamamen bitecek ve anahtar teslimini gerçekleştireceğiz. Çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı bulunmayan alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandık.Bu vesileyle 504 konuttan 205’i 2+1 ve 299’u ise 3+1 planında tasarlandı. Dönüşüm projesinde geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı "diye konuştu.

 

‘DURMAK YOK YOLA DEVAM EDİYORUZ’

Mahalle konseptli projede, yerleşim alanı dükkânları, meydanı, oyun ve spor alanları, parkları, peyzajı ve sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezi haline dönüştürüldüğü vurgulayan Başkan Edis," Vezirköprü'müzün kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulmasına öncelik veriyoruz. Kentsel tasarımı yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışla şekillendiriyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Köksal Öner

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.