Bir gram altın fiyatına dünyanın en küçük kitabı TÜYAP İzmir'de

Bir gram altın fiyatına dünyanın en küçük kitabı TÜYAP İzmir'de
Dünyanın okunabilir en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı, TÜYAP 20. İzmir Kitap Fuarı'nda, önümüzdeki cuma günü saat 14.00'te, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği standında görücüye çıkıyor.

 1.3 gr. ağırlığındaki kitabın 1 gr. altın fiyatı ile satışa çıkarılacağını, bu özelliği sebebiyle koleksiyonerlerin ilgisini çekeceğini belirten aktivist şair Ümit Yaşar Işıkhan, kitaba dokunmayı tercih edenleri fuara beklediklerini kaydetti.

Daha önceki rekorunu kıran Işıkhan, "Bu yapıtımı, cuma günü saat 14.00'te, yine dünyada ilk defa 'kukla kitapçı' ile basına ve kamuoyuna sunacağım. Yine kendime ait, okunabilir en küçük kitap rekorunu bu yapıtla kırdım. Geçen sene yine TÜYAP Kitap Fuarı'nda basına ve kamuoyuna sunulan en küçük yapıtımın yarısı ölçülerinde yeniden yayımlandı. 0.9x1.6 cm. ebadında ve 1.3 gr. ağırlığındaki yeni yapıtım, 1 gr. altın değeriyle sembolik satışa sunulacak. Bu minyatür kitap, yalnızca koleksiyonerler ve özel okurlar için hazırlandı." dedi.

Okunabilir, dünyanın en küçük kitaplarının ilk yayımlandığı 1986 yılında kağıt zamlarına protesto niteliğinde bir misyon yüklendiğini ancak günümüzde bu eseri, internette yaygınlık kazanmaya başlayan e-kitaba karşı kurguladığını belirten Ümit Yaşar Işıkhan, bununla bütün kitapseverleri kitaba dokunmaya davet ettiklerini anlattı. 20. İzmir Kitap Fuarında bulunan binlerce kitabın okunmak ve dokunmak için okuyucularını beklediğini belirten Işıkhan, ilgiyi sevgiye, dokunmanın duyarlılığa yönelmesini, genç okuyucuları sanal ortamdaki duyarsız ve mekanik e- kitap yaygınlığına karşı uyarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Şu anda kitabın bulunduğu Azerbaycan’daki Minyatür Kitaplar Müzesi’nin dört ay önce Guinness Rekorlar Kitabı’na alındığını, dolaylı olarak bu eserin de o kitaba girdiğini dile getiren Işıkhan, yeni baskısıyla dünyanın en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı olma özelliğinin ilgiyle karşılandığını söyledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.