Bir ateistle söyleşi

1980 li yıllardı, Şu anda Avukatlık mesleğini birkaç sene evvel bırakarak, Emekliye çekilmiş bulunan, buradaki mal varlığını da satarak Akdeniz"in şirin bir kasabasına yerleşmiş bulunan, Arkadaşımın, Site Camii çevresindeki yazıhanesine gitmiştim. Selam ün Aleyküm diyerek büro kismina girdim. Avukat arkadaşım, mutat olmayan bir şekilde, Hoş geldin Derviş diyerek beni cevapladı. İçeride, cam kenarında yaşlı bir zat oturuyordu, Elinde naylon bir kağıda sarılı, Hamsili mısır ekmeğini yemekle meşgul iken, ve ben o sırada, avukatın masası önündeki koltuğa oturduğumda, Bana hitaben “BEN ATEİST"İM “dedi. Ben o zaman benden çok yaşlı olan,( tahminin  80 nin üzerinde )  o zata, Doktor bey, ben sizi az çok tanıyorum, Mesleki kariyeriniz, hayat tecrübeniz, doktor olmak hasebiyle İNSAN "ı çok iyi bilmeniz yanı sıra, bu ifadeyi size yakıştıramadım dedim.! O ise, “İSPAT ET “ dedi. Avukattan boş bir kâğıt ve kalem rica ettim. Doktora kâğıdı göstererek, Bakın bu kâğıt üzerinde her hangi bir şey görebiliyor musunuz sorusunu sordum, O da hayır boş bir kâğıt cevabını verdi. Bende kâğıt" ı önümdeki sehpanın üzerine koyarak, elimdeki kalemle sadece, büyükçe bir (A) harfi yazdım. Sayın Doktor bakın, ben şimdi diyorum ki, bu A harfi kendi, kendine oldu, bunu aklınız, ilminiz kabul ediyor mu ? Olmaz öyle şey !, onu siz yazdınız dedi.; Ben de, Ey Doktor, bir harfin dahi, kendi kendine olamayacağına kanaat etmiş olan aklına rağmen ,dilinin. Ben ATEİST"İM demesinin çarpıklığını ne izah edebilir, nede ispatlayabilirsin.? Amma ben,; sana ömrünün yetmeyeceği zaman içinde binler, milyonlar, milyarlar, trilyonlar, katrilyonlar sayısında örnek vererek, maddi deliller sunarak, şugün MÜSBET ilim dediğiniz doğrultuda belgelerle cümle yaratılmışların, ALLAH  (C.C.) TARAFINDAN var edildiğini ispatlayabilirim dedim.

 

-Ergin bir insanda 270 kemik, kaslarla sarmalanmış,100 bin Km. uzunluğunda  DAMAR, bu damar içinde günde 96,540 Km, yol yapan kan akışı, Gün içinde 100.000 defa atan kalbin, 30 mt.yükseğe kanı fışkırtma  gücü,günde 24.000 kez nefes alışı, 70 yıllık ömür içinde 294 milyon göz kırpan insanın harika yaratılışını, vücudunda 650 kas  ve iskeleti ile en mütekamil yapıdaki insanın, Beynindeki 100 milyar sinir hücresinin,tüm vücuttaki 100 Trilyon HÜCRE" nin,uzunluğu 950 Km.yi bulan 5 MİLYAR  Kılcal damara, derideki 72 km. uzunluğundaki sinirleri de eklediğimizde,harika sistemin  % l bile olmayan aklımdaki bu rakamları sıralayarak,BUNLARIN HANGİSİNE  KENDİ KENDİNE OLUŞUYOR  denilebilir cevabını ,ATEİST"E kendi anladığı lisanla vermiş oldum.

 

Bu örnekleri diğer var olan, gözle görülen, elle tutulan materyaller ile ciltler dolusu kitap yazabileceğimi veya bu husustaki yazılmış kitapları delil olarak sunabileceğimi söyledim. Din – ALLAH İNANCI – Metafizik bir olaydır, kandırmaca sı içine takılmış olan CEHLİ MÜREKKEP"İN bunca ilmi dönelere Rağmen modası geçmiş, bu tür fikirlerin var olmasının ve bunun okumuş insanlar arasında revaç bulmasının garip olduğunu söyledim.

                       

Ateist, “Hemşerim senin le bu tür epey daha sohbet etmemiz lazım, Ya sen bizim tarafa geçersin, Ya da ben sizin tarafınıza geçerim “ sözü ile sohbetimizi tamamlamıştık. Ne var ki bu konuşmadan kısa bir müddet sonra,Doktorun vefat ettiğini duydum.,bu konuşmamızın o nun hidayetine sebep olmuş olması  temennisi ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR