BİR ASIR BİR ÇINAR

BİR ASIR BİR ÇINAR
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmette bulunan tüm din görevlilerine vefa içeren belgesel proğram TRT Diyanet kanalında

Bir Asır Bir Çınar adlı belgesel program, ülkemizin en eski kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetinde bulunan emektar müftülerimiz, imam hatip, vaiz, müezzin kayyım ve Kur’an Kursu hocalarımızın hayatlarını konu alıyor.

Geride bıraktıkları izler, görev yıllarında karşılaştıkları zorluklar, yaptıkları hizmetler ve unutamadıkları hatıralar Bir Asır Bir Çınar programıyla ekranlara geliyor. Aile yaşantıları ve çevresiyle ilişkileri de sinematografik bir anlatımla yansıtılıyor.

İYİLİĞE ADANMIŞ HAYATLAR
Belgeselin bu haftaki bölümünde, Muş, Çorum, Samsun ve İzmir gibi büyük illerde 30 yıla yakın müftülük görevlerinde bulunmuş emekli müftü İbrahim Acar Hoca yer alıyor. 23 Haziran Perşembe günü saat 21.00’da TRT Diyanet kanalında yayınlanacak olan programın tekrarı 26 Haziran Pazar saat 15.30’da olacak. 30 dakika uzunluğundaki program haftalık olarak yayınlanıyor. Her bölümde farklı şehir, konu ve isimlere yer veriliyor. “İyiliğe Adanmış Hayatlar” sloganıyla yola çıkan belgeselin yönetmenliğini Salih ÖZDERYA yapıyor.

İbrahim Acar Kimdir?
1946 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin Yapraklı köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu ve komşu köyün hocasından Kur’an-ı Kerim öğrendi, babasının teşvikiyle hafızlığa başladı. Afşin ilçesinde medrese usulü eğitim veren bir kurumda Arapça derslerine 4 yıl devam etti. 1961 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’ne kaydoldu ve ardından liseyi Kahramanmaraş’ta tamamladı. İlk görevine vaiz olarak Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde başladı. Ardından Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’ne girdi. Üniversiteyi okurken aynı zamanda Kayseri Konaklar Camii’nde imam hatiplik görevine devam etti. Üniversite eğitiminin ardından açılan müftülük sınavını kazanarak Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine müftü olarak atandı. Ardından Malatya Doğanşehir’de müftülük yaptı. Bu görevinden sonra 1977 yılında il müftüsü olarak Muş’a atandı. Çorum, Samsun ve İzmir il müftülüklerinin ardından 13 Şubat 2011’de emekli oldu. İbrahim Acar hayatını Samsun’da sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.