BİLGE KRAL İMAM HATİP'TE ANLATILDI

BİLGE KRAL İMAM HATİP'TE ANLATILDI
Bilge Kral Kültür Derneği adına Başkan Yardımcısı Şerif Mırık Atakum Anadolu İmam-Hatip Lisesinde konferans verdi.

Konferansa, Bilge Kral Kültür Derneği adına Avukat Hüseyin Dereli, Avukat Ömer Çelebi, İbrahim Uzun, Fatma Çiçek, Lütfi Tuncel ve Özalp Şenk katıldı. Atakum Anadolu İmam-Hatip Lisesi Başmüdür yardımcısı Murat Paşa Ok, öğretmen ve kalabalık öğrenci grubu tarafından ilgi gördü. Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Baş yardımcısı Murat Paşa Ok; "Öğrencilerimizle bu etkinlikleri sık sık yapıyoruz. Bugünde Çağına Ruh katan Bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i tanımak için Bilge Kral Kültür Derneği'ni davet ettik. Bizleri kırmayıp geldikleri için çok teşekkür ederim." dedi. 

BUNDAN SONRA GÖREV SİZLERİNDİR!
Bilge Kral Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,  selamlama konuşmasını yaptıktan sonra Aliya'nın şu sözlerini izleyicilere aktardı: "Aliya kendi partisinin genel kurulunda yapmış olduğu veda konuşması şu şekildedir: "Selam sana ey halkım! Bu günleri gösteren yüce Allah’a hamd ediyorum. Tarihimizi kanımızla yazdık. Evlerimiz yakılıp yıkıldı. Düşmanlarımız mert değildi, alçakça katliamlar yaptılar. Yapılan katliamları dünya şimdilerde ortaya çıkartılan toplu mezarlardan anlamaktadır. Bu gerçekleri haykırmıştık, duyan olmamıştı. Tüm acılara rağmen çok şükür ayaktayız. Yıkılan ev ve camilerimizi yeniden inşa ettik. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlarla inşallah Cennet’te buluşacağız, onları Allah’ın ve meleklerinin huzurunda şanlı direnişlerinden dolayı kutlayacağız. Gelinen noktada her şey bitmiş değil, yeni başlıyoruz. Başlattığımız mücadelede eksiklikler olmasına rağmen bir yerlere geldik. Bundan sonra görev sizlerindir. İlerleyen yaşım ve sıhhatim nedeniyle aktif siyaseti bırakıyor, bir nefer olarak ömrümü halkıma hizmet etmek isteyen siyasilere destekle yaşayacağım. Allah’a hamd ediyorum ki bugün elimdeki dalgalanan bayrağı teslim edeceğim inanmış yüz binler var. Artık Bosna Hersek hür ve bayrağımız kendi topraklarımızda dalgalanıyor. Selam sana ey halkım. İmanınıza, bayrağınıza ve devletinize sımsıkı sarılın." Rabbim bizlere Aliya bilgeliğinde liderler nasip etsin."

"UMARIM BAŞLANGIÇ OLUR!"
Konferasın sonunda Öğrenciler Şerif Mırık'a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu Atakum Anadolu İmam-Hatip Lisesi Başmüdür Yardımcısı Murat Paşa Ok; Konferanstan duyduğu memnuniyeti ifade ederek umarım bu bir başlangıç olur dedi. Bilge Kral Kültür Derneği konferansa katılan öğrencilere Aliya İzzetbegoviç'in İslam Deklarasyonu" adlı kitabı dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.