BİLGE KRAL ANILDI

BİLGE KRAL ANILDI
Vefatının 13. Yılında Aliya İzzetbegoviç’i anma programları düzenlendi

Samsun’da İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi başta olmak üzere İlkadım, Bafra ve Çarşamba’da toplam 7 okulda, vefatının 13. Yılında Aliya İzzetbegoviç’i anma programları düzenlendi. Programın sunumunu ise OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Bosna Gazisi olan İsmail Hodzic yaptı.

İsmail Hodzic, “Aliya, savaş dönemi içerisinde öngörüleri ve ferasetiyle tüm ülke için elinden gelenin en iyisi yaptı. Çok birikimliydi ve gerçek bir mütefekkirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a vefatından bir gün önce, “Bosna önce Allah’a sonra sizlere emanet” dediğini biliyoruz. Biz iki ayrı devlet ancak tek bir milletiz.” Dedi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt’a ayrıca teşekkür etmek istediğini belirten Hodzic, “Sayın Milletvekilimiz Hasan Basri Bey’in girişimleriyle İlahiyat Fakültemiz Araştırmalar Derneği ve İl Milli Eğitim Koordinatörlüğüyle yapılan bu seminerler genç arkadaşlarımızın Aliya İzzetbegoviç ve Bosna Davası ile ilgili bilgilerini artıracak ve daha da bilinçli bir hale gelecekler. Tarihimizi en iyi şekilde bilmemiz geleceğe güvenle ve daha sağlam adımlar atmamız için elzemdir. Bana göre asıl yetimlik anne babasız olmak değil vatansız kalmaktır. Aile mi vatan mı diye bana sorsalar tereddütsüz vatan derim. Türkiye 15 Temmuz’u yaşadı. Tükiye Cumhuriyeti Devletine göz diktiler. Ama Türk Milleti iman dolu göğsüyle tanklara siper oldu ve vatanını korudu. Türkiye İslam Aleminin kalbidir ve asla düşmemelidir. Çok dikkatli olmalıyız.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.