BİLGE ADAM BİLGECE GİTTİ...

BİLGE ADAM BİLGECE GİTTİ...
Davutoğlunun yaptığı konuşmanın özeti:ONURLU AMA ÜZÜCÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı basın açıklamasındaki duruşu onurlu ama üzücü bir duruş olarak nitelendirildi. Cumhurbaşkanı'nın talebi doğrultusunda başbakanlık gibi onurlu bir görevi bırakmak zorunda kalan ve gönüllere taht kuran Davutoğlu'nun yaptığı basın açıklaması, hem onurlu hem de üzücü bir konuşma olduğu kadar hiç kimseye kırgın olmadığını, partisine bağlı kalacağını söylemesi de ne kadar vefalı olduğunun göstergesi oldu.

YOL ARKADAŞLARINA KIRGIN

Davutoğu basın açıklamasında yol arkadaşı olarak kabul ettiği insanların kendisi ile beraber olma konusunda aldıkları tavırdan üzgün olduğunun da altını çizmesi, yol arkadaşlarına kırgın olduğunun göstergesi olarak kabul edildi. "Refiklerim" dediği yol arkadaşlarının kendi yanında olmayacaklarını belli etmiş olmalarının ardından, genel başkanlığa aday olmamaya karar verdiğini açıklayarak, refiklerinin bu davranışından da rahatsızlığını açıkça belli etmiş durumda.

LİDERİNE VE PARTİSİNE BAĞLI

Davutoğlu yaptığı açıklamada, genel başkanlık görevini bıraktıktan sonra AK Parti'ye bir nefer gibi sadık olacağını ve lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'la arasındaki dostluk bağına sadık kalacağını, makamların gelip geçici olduklarını ama dostlukların bâki olacağını söylemiş olması, O'nun ne kadar onurlu bir kişiliğe sahip olduğunun açık ve net göstergesi olarak ortaya çıkmış oldu.

GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Davutoğu yaptığı basın açıklamasında ortaya koyduğu tavırla yetmiş milyon Türk halkının gönlüne taht kurdu. Hem onurlu, hem gönülden hem de vefâlı bir duruş gösteren Davutoğlu, bırakılmaz denen makamı bırakmanın yanında, en ufak bir mücadeleye girmeyeceğini açıklamış olması da O'nun ne kadar vefalı ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğunun açık bir göstergesi olarak kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.