Besjana Kasami Samsun için sağlık rehberi olacak

Besjana Kasami Samsun için sağlık rehberi olacak
Obezite tedavisi olmak için Türkiye'yi, Türkiye'de Samsun'u, Samsun'da ise Büyük Anadolu Hastaneleri'ni tercih eden dünyaca ünlü sunucu ve ses sanatçısı Besjana Kasami yapılan başarılı operasyon sonrası taburcu oldu.

Kasami, ülkesine döndüğünde sağlık rehberi olacağını Samsun'a tedavi olmak için hastaları yönlendireceğini söyledi.

Makedonya ve Kosava'da yaptığı Bigmama ve Mama's programlarıyla milyonların gönlünde taht kuran sunucu aynı zamanda ses sanatçısı Besjana Kasami, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde gerçekleştirilen Metabolik Cerrahi Operasyonu sonrası taburcu oldu. 

Ameliyat öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan Besjana Kasami başarılı geçen operasyon sonrası yine basın mensupları ile biraraya geldi. 

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Büyük Anadolu Hastanesi İcra Kurulu Başkanı Dr. Hakan Taşlı, Genel Müdür Güner Armutlu, Meydan Şubesi Başhekimi Dr. Alparslan Tuhta, İnsan Kaynakları Koordinatörü Nazan Dere, Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Uzmanı Op Dr Kerim Güzel ve Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen katıldı.

 

Toplantının selamlama konuşmasını yapan Başhekim Dr. Alparslan Tuhta, "Siz değerli basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyorum. Sizlerle 10 gün önce yine burada biraraya gelmiştik. Bigmama ve Mama's programlarıyla milyonların gönlünde taht kuran Besjana Kasami hanımın burada yapılacak olan obezite ameliyatı hakkında bilgiler vermiştik. Bugünde kendisini başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini ve operasyon sonrasındaki durumunu konuşmak üzere buradayız. Doktorumuz Op Dr Kerim Güzel konuyla ilgili bilgiler verecektir. Tekrardan sizlere hoşgeldiniz diyor, teşekkür ediyorum" dedi.

 

Besjana Kasami'yi taburcu etselerde kendisinin artık aileden biri gibi olduğunu söyleyen Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Uzmanı Op Dr Kerim Güzel, yapılan operasyonun öncesi ve sonrası hakkında bilgi verdi.

Kasami hanımefendiye mini gastrik bypass yöntemini başarıyla uyguladıklarını belirten Op Dr Kerim Güzel, "Kendisini bir hafta önce geldiği gibi aynı güleryüzlülüğü ile göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şuanki durumu çok güzel, bundan sonra yemesine içmesine daha da dikkat ederek kilo vermeye başlayacak. Burada çağın vebası olan obeziteyi engellediğimiz zaman obeziteye bağlı olan  tüm hastalıkları da uzaklaştırmış oluruz. Bu anlamda insanlar mutlaka beslenme düzenine dikkat etmesi gerekmektedir. Samsun ve ülkemiz metabolik cerrahi operasyonlarında çok yol katetti. Dünyanın her yerinden hastalar tedavi olmak üzere Samsun'a gelmektedir. Bu hastalarımızdan bir tanesini daha sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisini taburcu etsekte kendi hep takibimiz altında olacak. İnşallah ilerleyen zaman içinde kendisini tekrar ağırlayacağız Büyük Anadolu Hastaneleri olarak biz onu çok sevdik kendisi ailemizden biri oldu." dedi. 

 

Kendisini adeta bir aile ortamında ağırlayan Samsun Büyük Anadolu Hastanelerine teşekkür eden Besjana Kasami, "Ameliyat olmaya karar verdikten sonra aslında çok korkuyordum. Fakat Samsun'a Büyük Anadolu Hastanesi'ne geldikten sonra burada doktorumu, hastane çalışanlarını gördükten onlardan aldığım pozitif enerjiden sonra bu korkularımı yendim. Onların verdiği bu güven duygusu beni çok mutlu etti. Güzel bir ameliyat geçirdim. Kendimi çok iyi hissediyorum yeniden doğmuş gibiyim. Bir haftada 6 kilo verdim. İnşallah doktorumun sözlerini yerine getirerek kısa bir zaman içinde zayıflayacağım. Ülkeme gittiğimde de ameliyatımı herkese anlatacağım operayon olmak isteyenlerin ellerinden tutup Büyük Anadolu Hastanesi'ne getireceğim. 

Bana hastadan çok kardeş gibi baktınız, giderken üzüntüm bundandır. Burada kaldığım sürede ilgi ve alakasını esirgeleyen herkese teşekkür ediyorum. En kısa zamanda görüşmek üzere." dedi.

 

Türkiye'de kurulan ilk özel hastaneler arasında yer alan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nin 20. yılını doldurduğunu bunun haklı gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Genel Müdür Güner Armutlu ise, "20 yılını geride bırakmış özel hastane olarak bu Samsun ve Türkiye için büyük bir tecrübe örneğidir. Ülkemize ve Samsun'umuza büyük ciddi katkılar sağlayan hastanemiz, yönetici kadrosu, idari personeli, her alanında uzman doktor çalışanları ile sağlık turizimine yönelikte önemli yatırımları gerçekleştirmiştir.  Bugün dünyanın her yerinden Samsun'a hastaların tedavi olmak için gelmesi, şifa bulup gitmesi şuanda geldiğimiz noktanın en önemli göstergesidir. Teknolojinin her aşamasını kullanan, yenilikçi sağlık hizmetini yakından takip eden hastanemiz inşallah bu yolda nice 20 yılları geride bırakacaktır. Bizleri bu yolda yanlız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Basın toplantısının ardından Besjana Kasami, ameliyat sonrası kaldığı kata çıkarak burada kendisine yardımcı olan servis personeli ve doktoru ile vedalaştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.