Beş Yüz Fidan Toprakla Buluştu

Beş Yüz Fidan Toprakla Buluştu
Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Vezirköprü Belediye Başkanlığı işbirliği ile oluşturulan Adalet Ormanı'na 500 adet fidan dikildi.

Fidan dikim programına Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir ÇAKMAK, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Melih CÖHCE, Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem DAVULCU ve İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray YAĞCI, Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin IRMAK, Denetimli Serbestlik Müdürü İbrahim BAYSAL, Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Hikmet GÖKTAŞ, Milli Eğitim Müdürü Ahmet DEMİRCAN, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhammed Ertutar, Adliye personeli, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli, Avdan İlkokul Müdürü, Öğretmen ve öğrencileri, Avdan Muhtarı ve Kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğü bulunan 42 yükümlü de katıldı.

img_7549.jpg

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir ÇAKMAK, “Kamuda denetimli serbestlikten faydalanan, ücretsiz kamuda çalıştırılma cezası alan hükümlüler, yarıyıl tatilinde okullarımızı boyayarak, tadilat işlerini yaparak güzelleştirmişlerdi. Orman Haftası nedeniyle bu dönemde de yine Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımız arasında imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi burada da fidanlarımızı dikiyoruz." ifadelerini kullandı. Fidan dikiminin önemine dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı ÇAKMAK, ‘Ormanlar doğal hayatı koruyarak içinde barınan canlılara yaşam ortamları sağlarlar. Bugün yok olan ormanların bulunduğu alanlardaki canlılarda haliyle yok olmaya mahkûm olmaktadır. Dolayısıyla ormanların korunması, bakılması, büyütülmesi çok önem arz etmektedir. Sosyal açıdan hepimize görev düştüğünü ifade ediyorum.’ dedi. Ardından protokol üyeleri, katılımcılar ve yükümlülerle birlikte fidanı dikimi yapıldı.

20190325_094032.jpg

Programda günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Denetimli Serbestlik Müdürü İbrahim BAYSAL ise, Kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğü; kamu kurumu veya kamu yararına hizmet veren bir kuruluşta, kurumun yürütmekte olduğu hizmete yardımcı işlerde çalıştırılarak toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesini amaçlayan bir yükümlülük olduğunu dile getirdi. BAYSAL 'Bu hizmeti fidan dikim etkinliği ile birleştirerek, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ve Vezirköprü Belediye Başkanlığı işbirliğiyle ‘Adalet Ormanı’ çalışmalarında Müdürlüğümüze ayrılan 4 hektar alanın bu sene 4 dönümünü 500 adet fidanla buluşturuyoruz. Her yıl bu alan fidan dikilerek tamamlanacak ve yükümlüler tarafından bakım ve sulama işlemleri yapılacaktır.’ ifadelerini kullandı.

img_7568.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.