BELEDİYE'YE İCRA ŞOKU

BELEDİYE'YE İCRA ŞOKU
ANTALYA Muratpaşa Belediyesi'nde, imar planlarında yaşanan kamulaştırmasız el atma nedeniyle açılan davalar yüzünden haciz işlemi uygulandı.

Mesai bitimi öncesi belediyeye gelen icra memurları başkanlık makamındaki klima, televizyon ve koltuk takımına el koydu. Yapılan görüşmelerin ardından, haczedilen mallar iade edildi. Muratpaşa Belediyesi'nde yapılan yazılı açıklamada, Antalya Belediyesi dönemi ve sonrasında yapılan imar planlarında, ortak kullanım alanları için arazilerin yüzde 30'unun ayrıldığı kaydedildi. Bu yüzde 30'luk dilim içinde yer alan park ve okul yeri gibi ortak kullanım alanlarına ilişkin mülkiyet sorunlarının çözümlenemediği, vatandaşların kişisel mülkiyetindeki yerlerin de kısmen ortak kullanım alanına dönüştürüldüğünün hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bunun sonucu olarak 80 kişinin mülkiyetinde park, 60 kişinin mülkiyetinde spor alanı, 40 kişinin mülkiyetinde okul yeri gibi durumlar doğmuştur. Buralarda hissesi olanların 'kamulaştırmasız el atma' nedeniyle açtıkları davalar geçmişten bugüne aktarıldı. Bu tip davalar için Kamulaştırma Kanunu'nun geçici 6'ncı maddesi uyarınca yıllık bütçemizin yüzde 2'si oranında kaynak ayırmış bulunmaktayız. Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'nin belediyenin aleyhine yorumlanabilecek bazı kararlarını bir kısım avukatlar fırsat bilerek icra müdürlüklerini yanlış işlem yapmaya zorlamakta. Bu kapsamda kamu hizmetine tahsisli malların haczedilmesi gibi durumlar ortaya çıktı. Birkaç gün önce belediyemize gelen bir haciz heyeti haksız hacizler yapmış, belediyemizce bu hacizlere karşı dava açılmış, işlemi yapan icra memuru Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edilmiştir. Bugün aynı alacakla ilgili hacze gelinmiş, gerekli itirazlar yapılmış olup, yarın bu işleme karşı da dava açılacak, gerektiğinde icra memuru Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edilecektir."

Açıklamada, yasal zorunluluk ortaya çıktığı takdirde belli bir ödeme planı çerçevesinde, zamana yayılarak, bu borçların ödenmesi yoluna gidileceği de ifade edildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.