BELEDİYELER “P.İ.Ç.” İÇİN STRATEJİK YERLER DEĞİLDİR

BELEDİYELER “P.İ.Ç.” İÇİN STRATEJİK YERLER DEĞİLDİR
Paralel İhanet Çetesi (P.İ.Ç.) ile ilgisi olduğu belirlenen eski İl Özel İdare ve diğer belediyelerden kalma 13 çalışanın açığa alınmasıyla ilgili Başkan Enver Yılmaz konuştu

AÇIĞA ALINANLARIN HUKUKİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Paralel İhanet Çetesi (P.İ.Ç.) ile ilgisi olduğu belirlenen eski İl Özel İdare ve diğer belediyelerden kalma 13 çalışanın açığa alınmasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Başkan Enver Yılmaz, “Ordu gibi iller, Paralel İhanet Çetesi’nin ilgi alanına fazla girmez. Bunların ilk hedefi yargı, ikinci hedefi Emniyet Genel Müdürlüğü, üçüncü hedefi askeri harp okulları ve dördüncü hedefi de Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Aselsan, Tübitak ve Türksat gibi stratejik kurumlardır” dedi.
 
“AÇIĞA ALINANLARIN HUKUKİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
Ordu gibi illerin terör örgütünün geniş kapsamlı yapılanma stratejisi için uygun yerler olmadığına vurgu yapan Başkan Yılmaz, açığa alınan çalışanların durumlarıyla ilgili de bilgi verdi. Sürecin hukuki aşamasının nasıl ilerlediğini anlatan Başkan Enver Yılmaz, “Resmi birimlerimizden gelen raporlar ve arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde, tüm kurumlarda olduğu gibi dosyaların içeriğine bağlı olarak yürütülen bir çalışma yapıldı. Emniyet ve istihbaratın bildirdikleri rapor çerçevesinde belirlenen isimleri biz, açığa almak suretiyle Valilik bünyesinde oluşturulan OHAL komisyonuna bildiririz. O komisyon da savunma süreciyle birlikte dosyayı savcılığa verir. Şu anda vermiş olduğumuz sayı çerçevesinde pazartesi günü itibarıyla resmi takvim başlamış oldu” diye konuştu.
 
“BELEDİYELER BU TERÖR ÖRGÜTÜNÜN STRATEJİK ÇALIŞMA YAPTIĞI YERLER DEĞİL”
Sahildeki büyük belediyelerde açığa alınacak 1-2 kişi daha olabileceğini belirten Başkan Enver Yılmaz, bunun da kesinleşmediğini söyledi. “Ordu gibi iller, Paralel İhanet Çetesi’nin ilgi alanına girmez” diyen Başkan Yılmaz; “Onların ilk hedefi, Mili Güvenlik Kurulunda bulunan dosyadaki beyandır. Bu doğrultuda bunların birinci hedefi yargı, ikinci hedefi Emniyet Genel Müdürlüğü, üçüncü hedefi askeri harp okulları ve dördüncü hedefleri de Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Aselsan, Tübitak ve Türksat gibi stratejik kurumlardır. Belediyelere ilişkin gözaltı ya da uzaklaştırmalara örnek verirsek; 73 bin çalışanı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işten el çektirilenlerin sayısı 200 ve yüzdeye vurduğunuzda binde bir dahi yapmıyor. Dolayısıyla yerel yönetimler yani belediyeler bu terör örgütünün stratejik çalışma yaptığı yerler değil” şeklinde konuştu.
 
“BU DARBENİN SİYASİ BARIŞA KATKISI OLDU”
Siyasi parti temsilcilerine de seslenen Başkan Enver Yılmaz, “Ordu’da bulunan siyasi partilerimizin temsilcilerini tekrar demokrasi nöbeti için Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’na bekliyorum. Buradaki etkinliklerimize sivil toplum kuruluşlarımızın ve basın yayın organlarımızın geniş kapsamlı katılımları oldu. Ancak siyasi parti temsilcilerimizin ilk günden sonra temsil anlamında eksikliğini gördüm. Arkadaşlarımızı Demokrasi Meydanı’ndaki kutsal nöbetimize davet ediyorum. Çünkü bu darbenin şerden hayır çıkar misali ülkemizin iç siyasetinin barışına yönelik bir katkısı oldu” dedi.
 
“CUMHURBAŞKANIMIZIN RUSYA GÖRÜŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Akşamları sürdürülen demokrasi nöbeti içeresinde kürsünün siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları tarafından kullanılmasını istediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “İlimizdeki birlik ve beraberliğin de bu vasıta ile gösterilmesi çok önemli. Ordu, bu darbe teşebbüsü sürecini hasarsız atlatan illerden biri. Özellikle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısıyla birlikte normalleşme sürecinin biraz daha hızlı ivme kazanacağını bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 9 Ağustos’ta Rusya’ya giderek Putin’le yapacağı görüşme, darbe girişiminin perde arkasını biraz daha ortaya çıkaracaktır. Rusya görüşmesi bu süreçte fotoğrafın bütünü anlamında çok önemli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum