BELEDİYE'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

BELEDİYE'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
SAMSUN'un Terme İlçesi'nde zihinsel engelli 70 yaşındaki Kevser Demirtürk'ün kendisi gibi zihinsel engelli iki oğlu, özel bakım merkezine yerleştirildi.

Vasileri olan amcaları 65 yaşındaki Ali Demirtürk'ün isteği üzerine  oğullarının bakım merkezine yerleştirilmesinin ardından, anne Kevser Demirtürk derme çatma bir evde yalnız yaşamaya başladı. Anne, iki oğlu ile birlikte yaşamak istediğini söyledi.

Samsun'un Terme İlçesi'nde zihinsel engelli Kevser Demirtürk’ün dramı yürek burktu. 77 yaşındaki eşi Sadık Demirtürk'ün geçen yıl vefatı üzerine Kevser Demirtürk, zihinsel engelli oğulları 40 yaşındaki Veysel Demirtürk ve 35 yaşındaki İsmail Demirtürk'e bakamaz hale geldi. Aile maddi durumlarının yetersiz olması nedeniyle geçinmekte zorluk yaşayınca, iki engelli oğula mahkeme kararıyla amcaları Ali Demirtürk vasi tayin edildi.

BELEDİYE EV YAPIYOR

Ardından amcalarının talebi üzerine Veysel ve İsmail Demirtürk kardeşler, ilçede özel bir bakım merkezine yerleştirildi. Derme çatma evde tek başına kalan anne ise sürekli ağlamaya başladı.  Anne Kevser Demirtürkün durumunun kötüye gitmesi üzerine amca Ali Demirtürk, çocukların yeniden annesiyle birlikte yaşayabilmesi için sağlıklı bir eve kavuşmaları amacıyla Terme Belediye Başkanı AK Partili Şenol Kul’dan yardım istedi. Annenin tek başına yaşadığı evi gören Başkan Kul, kalabileceğini yeni bir ev yapılması talimatı verdi. 2 ay önce 70 metrekarelik tek katlı evin yapılması için inşaat başlatıldı.

YENİ EVDE, ANNE VE OĞULLARI BİRLİKTE YAŞAYACAK

Ailenin babasının ölümünün ardından durumlarının iyice kötüleştiğini belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul şunları söyledi:

"Zihinsel engelli çocukları olan Demirtürk ailesi yıllardan beri derme çatma evde yaşam mücadelesi veriyordu. Terme Belediyesi olarak bu duruma kayıtsız kalamazdık. Amacımız sadece şehrin altyapı ve üstyapı meseleleriyle ilgilenmek değil, aynı zamanda hemşerilerimizin sıkıntılı anlarında beraber olacağımızı göstermektir. Bu sosyal belediyeciğin bir gereğidir. İnşaatın tamamlanması ile birlikte inşallah sağlık ve sıhhat içinde yeni evlerinde Kevser Demirtürk, iki oğlu ile birlikte yaşayacaktır." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.