Belediye Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Belediye Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Terme Belediyesi çalışanlarına iş güvenliği uzmanları tarafından ‘iş sağlığı ve güvenliği eğitimi’ verildi, iş ortamında meydana gelebilecek kazalar ve korunma yöntemleri ele alındı.

Terme Belediyesi hizmet içi seminerlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirildi.

Atakum Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) tarafından Terme Belediyesi toplantı salonunda verilen eğitime fen işlerinde çalışan 17 personel  katıldı.

Eğitimde; meslek hastalıklarının sebebi, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik risk etmenleri, ilkyardım ve kurtarma, kimyasal ve fiziksel risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri ve tekniklerinin uygulanması, iş hijyeni, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, işyeri temizliği ve düzeni, ergonomi, yüksekte çalışma, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı konuları hakkında bilgi verildi.

EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ

Belediye olarak dönem dönem bu tür eğitimlerin olacağını kaydeden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çalışan personelimizin sağlığını ve güvenliliğini düşünmek en büyük sorumluluğumuzdur dedi. Kul, işçilerden bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada iş sağlığı ve güvenliğine dikkat etmelerini istedi.

Eğitim sonrasında katılımcılara iş güvenliği eğitim sınavları düzenlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.