BELEDİYE İLE KAR ANIMIZ

Beklenilenden daha fazla kar yağdı, 20 yılda 50 yılda görmediği kışı gördü Samsun. Doğal afet . Bu söylemler ve yaşanılanlar karşısında sosyal medyada tepkisini gösteren kişilere cevap vermeyi kendine  görev bilen bir partili vatandaşın   sosyal medyada yazdığı saf ve temiz duyguları anlatan paylaşımın kaynağı acaba ne olabilirdi ?  ‘’ Eleştiri yapan kardeşlerim, lütfen biraz em pati yapın.Siz olsanız ne yapabilirsiniz ? Böyle zamanlarda cenazemiz kalkabiliyorsa ,hastalarımıza ulaşılabiliniyor sa çok şükür demek lazım. Keyif zamanı değil, işe gidemeyene bile hesap sorulmuyor’’
Fakat her olan olaydan sonra suçlu , sorumlu olması gerekenden fazlasını veren doğadır her zaman. Mesela bir ilçemizde gerçekleşen sel olayının nedeni  suyun taşmasını sağlayan kapatılan kanal değil, bölge ortalamasının çok üzerinde yağan yağmurdu, sonuçta olan ölenlere olmuş ve öldükleriyle kalmıştırlar.
Çıkıp en yetkili kişi suçu yağmurun fazla yağmasına bağlarsa, Belediyelerin sınıfta kaldığı olayı da kurtarmak için temiz bir vatandaşımız böylesi bir paylaşım yapar.
Karın yağdığı gece ayaz ihtimali biliniyordu, ayazda buzlanmanın artacağı ve buna karşı alınacak önlemleri birimlerin başındaki insanlar herkesten daha iyi planlamalı ve yön etmelidirler. Planlama yapılamazsa halk  gözünü yumar, ağzını açar.
Raylı sistemi durduracak bir bakım olayı, başarısızlığın göstergesidir. Zaten ulaşımda aksamalar var, birde raylı sistem çalışmadığında neler olacağını sizler düşünün.
Karın yağması ile yollarda yaşanan aksaklıklar ile,Çarşamba günü havanın ısınması ile birlikte sokakların göl haline gelmesi de belediyelerin başarısını ortaya koymaktadır.
Salı günü 100 metrelik bir rampada kalan iki araç, aynı günün sabahında ters istikamette ki rampada kalan üçüncü araç kaygan yolda tehlikeli bir duruma davetiye çıkarmaktadır.
Tekkeköy ilçe sınırları içerisinde olan olayın düzeltilmesi için Belediye çözüm merkezine ulaşıp sorunumuzu anlatıyoruz, Bize ulaşılabilmesi için telefon adres bilgilerini verip 09:00 da beklemeye başlıyoruz.
09:30 da bir kez daha arayıp sonuç öğrenmek istediğimizde, görevli aracın bağlı olduğu birimin başında ki kişinin telefon numarası bize verilip, sonuç alamazsak aramamız isteniyor. Adı geçen kişinin telefonuna  yoğunluğundan dolayı ulaşamıyoruz.
09:45' te yanımızdan kar küreme için tahsis edilen araç geçiyor, araç içerisinde kilere sesimizi duyuramıyoruz. Ters istikamette yolu kapayan aracın yanına gidiyorlar, duruma sevinip bizde oraya gidiyoruz. Görevliye, yanından geçtikleri yolda kalan araçlara da müdahale edilmesini söylüyoruz, burası bittikten sonra deniyor ve geri dönüyoruz.
Araç yoldan kaldırıldıktan sonra, kar küreme aracının gelmemesi üzerine tekrar yanına gidiyoruz. Araç bir şirketin araç park yerleri ile, şirkete ait, halk tarafından kullanılmayan bina arkasında ki yolu bile temizleyen görevliye, yukarıda araçların tehlike arz ettiğini, onlara müdahaleden sonra buraya dönmelerini hatırlatıyoruz , görevli başında ki sorumluya bildirmemizi istiyor. Tekrar bize verilen numarayı aradığımızda sorumlu ile konuşup derdimizi anlatıyoruz. Görevlilere haber vereceğini anlatıyor.
Biz beklemeye devam ediyoruz ama bu esnada nerelerin temizli yapılmış ise oraların fotoğrafını çekiyoruz. Küreme aracı orada ki görevini bitirince yoluna devam ediyor . Belediye başkanı ile görüşmek üzeri çözüm merkezini arıyoruz,onlar bir danışmanın telefonunu veriyor. Durumu anlatıyoruz,bize döneceğini söylüyor ve 5 dk içerisinde dönüp söylenen yere aracın sevk edileceğini belirttiğinde saat 11:00 idi. Saat 12:00 da araçlar çağrılan kurtarıcı ile karın içerisinden çıkartılıyor.
Saat 15:00 da kar küreme aracının başında ki sorumluyu arıyoruz, verdiği cevap ‘’Daha gelmediler mi?’’ , bizde ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz kendilerine.
Uzun zaman kar ile yaşayan veya daha büyük nüfuslu illerde bu tür olaylara çözüm rahatlıkla üretilirken, 50 yılda bir yağan kara hazırlıksız yakalanan belediyelerde ki mücadelede ki başarısızlığın nedeni Belediyeler değilde planlama acizi şahıslardır diyelim.
Belediyelerin suçu mu?  E cenazenin kalkıyor, hastahaneye gidebiliyorsunuz daha ne istiyorsunuz ki ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR