Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

BELEDİYE BİNASI – ASKIDA EKMEK

BELEDİYE BİNASI – ASKIDA EKMEK

Adam gibi muhalefet yok bu ülkede diyoruz.Nedir adam gibi muhalefet? İktidarda bulunanın doğru yaptığına doğru,yanlış yaptığına yanlış demek.Muhalefetten halkın yararına olan konularda iktidara destek bekliyoruz.Bu tip muhalefet sadece bir rüya.Vatandaşın söyleminde karşılık bulsa da eyleminde etkisi negatif.

Parti olarak adam gibi muhalefet yaptığınızı düşünürken bir anda ''iktidarın koltuk değneği '' etiketi üzerinize  yapışır.MHP , türbanın serbest bırakılması ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidara destek verdi.Bir çok insanın takdir ettiği bu davranışın sonucunda ,(söylem eyleme dönüşse idi) oylarının artması beklenirdi.Fakat sonuç beklenildiği gibi olmamış,2007 yılında yüzde 14,27 olan oy oranı,2011 yılında 1,28 'lik gerileme ile yüzde 13'e düşmüştür.

Aynı dönemde muhalefet tarzı beğenilmeyen CHP, yüzde 21 olan oy oranını,5 puanlık artışla yüzde 26'ya çıkarmıştır.

''Doğruya doğru ,yanlışa yanlış'' muhalefetinin sandıkta karşılık bulmadığı ayrıntısı İlkadım Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Sayın Kerami GÜRBÜZ ' ün gözünden kaçmamış. Geleneksel, her durumda muhalefet tarzını benimsemiştir.

İlkadım İlçemiz 320.000 kişilik nüfusu ile Karadeniz Bölgesi ' nin en kalabalık ilçesidir.Bu büyüklükte bir ilçeye yakışmayan şekilde belediye hizmet binası bulunmamaktadır.Hizmet binasının yapımı için İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ kredi alma yetki talebinde bulunmuş,fakat bu teklif reddedilmiştir.

Ak Parti İlkadım Belediye Meclis üyeleri ,oylarını teklifin reddedilmesi yönünde kullanmıştır.Sayın GÜRBÜZ red oyu vermelerinin sebebini ,''ihtiyaç olmasına rağmen aciliyet olmamasına ve kaynak israfının önüne geçme isteğine ''bağlamıştır.

Tutarlı olsalar idi,fikirlerine saygımız sonsuz olurdu.Fakat son günlerde Ak Parti aday adaylarını dinlediğimizde konunun farklı bir boyutu ortaya çıkmaktadır. Aday adayları mevcut Belediye Başkanını eleştirirken , ilçeye belediye hizmet binası yapamadığını dile getirmekte.Oysa ki ,arşivlere bir göz atsalar bunun sorumlusunun kendi partilerine mensup meclis üyeleri olduğunu görecekler.

Red oyu verdikleri bir konuyu bugün gündeme getiriyor olmaları, İlkadım halkının değil kendi menfaatlerini ön planda tuttukları hissini uyandırmaktadır. Belediye Hizmet Binası yapamamış bir başkanı daha kolay devireceklerini düşünmüş olabilirler.

Askıda ekmek projesi,İçişleri Bakanlığı tarafından diğer belediyelere örnek gösterilmiştir.Projenin yürütülmesi bağış esasına dayanmaktadır.Çeşitli nedenlerden dolayı bağış miktarı istenilen düzeye ulaşmamıştır.Projenin tanıtımı ve organizasyonunda eksiklik olduğu muhakkak.İlkadım Belediyesi projenin maliyetini büyük oranda üstlenmiştir.

Sayın GÜRBÜZ,doğrudan askıda ekmek projesini eleştirmemiş.Alım yapılan fırınla ilgili çekincelerinin olduğunu ,maliyetinin büyük bölümünü belediyenin karşıladığı bir projede Samsunlu fırıncıların tercih edilmesi gerektiğini söylemiştir.Alımın tek bir merkezden yapılması kendi ifadesi ile ''hayır içinde hayır ''sonucunu doğuruyormuş.

Konunun çözümü için iki önerisi var. Bağış miktarı kadar ekmek dağıtmak.Sosyal belediyeciliğin gereği olarak alımın Samsunlu fırıncılara pay edilmesi.

Her iki önerin de sakıncaları bulunmaktadır.Bağış miktarı kadar ekmek dağıtmak,bağış yoksa ekmek yok  anlamına gelmektedir.Askıda ekmek projesi sayesinde ekmek alabilen insanları mağdur eder.

Alımın Samsunlu fırıncılardan eşit olarak yapılması fikri kulağa hoş gelse de uygulamada karşılık bulması mümkün değil.Belediyeler belirli bir rakamın üstündeki alımlarını ihale yolu ile yapmak zorunda.Ve ihaleyi en düşük fiyatı veren firma kazanır.

Sosyal Belediyeciliğin karşılığı, ihtiyacı olanın ihtiyacını karşılamaktır.İlkadım halkının parasını fırıncılara dağıtmak değil.

Doğruya doğru , yanlışa yanlış muhalefet tarzının sandıkta karşılık bulmadığı istatistiklerle sabittir. Derdi sandık ise , Sayın GÜRBÜZ doğru yoldadır.Devam etsin.

İstediği İlkadım halkının daha fazla hizmet alması ise,Sayın Kerami GÜRBÜZ 'ün eleştirileri hizmeti önlemek değil,daha da geliştirmek yönünde olmalıdır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR