Bel fıtığında yanlış uygulama sakat bırakır

Bel fıtığında yanlış uygulama sakat bırakır
Bel fıtığından kurtulmak ve ağrıları dindirmek için kulaktan dolma bilgilerle yapılan yanlış uygulamalar kalıcı hasarlara neden oluyor.

Toplumda en sık rastlanan hastalıklardan biri olan bel fıtığı, dayanılmaz ağrıları ve hareket kabiliyetini kısıtlaması ile kişiyi gündelik yaşamın içine hapseden bir hastalık olarak tanımlanıyor.

Bel fıtığı ağrılarından kurtulmak için kulaktan dolma bilgilerle yapılan yanlış uyulamaların ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Umut Yaka, bel fıtığı ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

BU TEDAVİ YÖNTEMLERİNİ UYGULAMAYIN! 

"İnsanların büyük bir kısmı hastalıkları konusunda maalesef yeterli bilince sahip değiller. Ağrı içinde kıvranırken doktora gitmek yerine hiçbir bilimsel temele dayanmayan bir takım yöntemlere başvuruyorlar" diyen Yaka şunları söyledi: "Beline bal, incir, balık bağlatan hastalardan tutun da ciltlerini tehlikeli şekilde kestiren, yaktıran, sülük koyan veya bilinçsizce çektiren hatta ağrısı geçsin diye belinden iğne ile iplik geçirten hastalara bile rastlamaktayız. Halk arasındaki yaygın inanışa göre bel ağrısı olan hasta kendisinde bel fıtığı olduğunu düşünür. Halbuki bel fıtığı tek çeşit değildir ve hastalığın değişik safhalarında farklı tedavi metotlarını uygulamak gerekmektedir. Bel ve bacak ağrıları bel fıtığına bağlı olabileceği gibi; bel kayması, omurilik tümörü, omurga kırıkları, romatizmal hastalıklar, iltihabi durumlar veya kas iskelet sistemini ilgilendiren çeşitli hastalıklara bağlı olabilir. Sonuç olarak basit bir tedavi ile iyileşmesi mümkün iken, bilinçsizce yapılan uygulamalar sonucu ameliyat olması gereken hastalarla sık sık karşılaşmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.