BEL FITIĞI TEDAVİSİ

BEL FITIĞI TEDAVİSİ
Büyük Anadolu Hastanesi'nden bel fıtığı tedavisi

Bel fıtığının belirtileri arasında bel, bacak ağrıları en sık görülen belirtilerdir. Ancak ağrıların nedeninin kesin olarak bel fıtığı nedeniyle ortaya çıkıp çıkmadığının belirlenebilmesi için röntgen ya da MR gerekebilir. Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı ile hasta aynı gün taburcu olmakta kısa bir zaman içinde de iş hayatına dönebilmektedir.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi doktorları Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op.Dr. Naki Keleş ve Op.Dr. Ali Kemal Ulaş , Bel fıtığı nasıl tedavi edilir? sorusuna yanıt vererek Almanya ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde yıllardır yapılan Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı hakkında önemli bilgiler verdiler.

Op.Dr. Naki Keleş ve Op.Dr. Ali Kemal Ulaş, "Vücudu ayakta tutar omurgamız çok sayıda kemikten oluşur. Omurganın esnek olmasını sağlayan ise bu kemikler arasında bulunan disklerdir. Daire şeklindeki bu diskler omurlar arasında yastıklama işlevi görür. Disklerin güçlü, fibröz bir dış kısmı ve jöle benzeri "nucleus pulposus" adında orta kısmı vardır. Bel fıtığı, yastıklama görevi gören ve omurgaya esnekliği veren bu disklerin yerinden oynaması sonucu oluşur. Yerinden oynayan disk, omurilik içinden geçen ve vücudun pek çok noktasına beyinden gelen mesajları ileten sinirlere baskı yapar. Bu baskı sonucunda ise şiddetli ağrılar görülebilir. Disk kayması da denilen bel fıtığı genellikle omurganın alt kısmında görülmesine karşın omurgada bulunan herhangi bir disk yerinden oynayabilir.

 

Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Bel fıtığı belirtileri arasında bel, bacak ağrıları en sık görülen belirtilerdir. Ancak ağrıların nedeninin kesin olarak bel fıtığı nedeniyle ortaya çıkıp çıkmadığının belirlenebilmesi için röntgen ya da MR gerekebilir. Çünkü bel ağrısı bu bölgede bulunan kas ve bağlardaki başka bir problem (kas zorlanması gibi) nedeniyle de yaşanabilir. Ağrılar: Bel fıtığının neden olduğu ağrılar genellikle şiddetlidir ve kişiyi ağrı kesici almaya zorlayabilir. Ağrılar birden ortaya çıkar ve öksürme, hapşırma gibi ani hareketlerde şiddetlenir. Bu ağrılar düz ve sert bir yüzeye uzanarak hafifletilebilir.

 

Aynı gün taburcu olma imkanı

Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı bel bölgesine arkadan (interlaminar) veya yan taraftan (Transforaminal) 0,5 cm’lik cilt kesesi ile lokal anestezi altında 4 mm’lik bir endoskop borusu ile girilip, ekrandan cerrahi alan görülerek gerçekleştirilmektedir.

Lokal veya epidural anestezi altında yapılan bir işlem olduğundan hasta aynı gün taburcu edilebilmektedir. Ayrıca bel fıtığı ameliyatlarında olduğu gibi kas dokunun sıyrılması ve kemik çıkartılması gibi aşamalar olmadığından hastaların iyileşme, yürüme ve işe dönmesi çok daha hızlı olur. Ameliyattan kısa bir süre sonra yürüyebilir, aynı gün eve gidebilir. Çok kısa bir zaman içinde de işe dönebilir.  Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı kemik veya kas yapıda herhangi bir bozukluğu olmayan tüm bel fıtığı hastalarına hastanemizde uygulanabilmektedir." diyerek sözlerine son verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.