BEL FITIĞI KORKULU RÜYANIZ OLMASIN

BEL FITIĞI KORKULU RÜYANIZ OLMASIN
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi sizi bel fıtığından kurtarıyor

Bel fıtığında ağrısız, kanamasız etkin ve hızlı iyileşme 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Büyük Anadolu Hastaneleri Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi'nde gerçekleştirilen cerrahi müdahale de ağrısız, kanamasız, etkin ve hızlı iyileşme sağlayarak hastalar aynı gün iş hayatına dönebilmektedir.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi ile hemen hemen herkesin korkulu rüyası olan bel fıtığından ağrısız, kanamasız, etkin ve hızlı iyileşme sağlayarak günlük hayatınıza aynı gün dönebilme imkanı sağlıyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi doktorlarından Op.Dr. Naki Keleş, yapılan cerrahi müdahale hakkında bilgi verdi; "Bel fıtığı ameliyatlarında uygulanan açık cerrahi ve mikrodiskektomi yöntemlerinin dezavantajlarının azaltılması amacıyla minimal invaziv teknikler geliştirilmektedir. Bahsedilen sorunların en aza indirildiği yöntem ise Tam Kapalı Bel Fıtığı ameliyatıdır yani tıp diliyle Perkütan Transforaminal Endoskopik Diskektomi'dir. Yapılan araştırmalarda bu cerrahi müdahalenin geçmişi yaklaşık 30 yıl öncesine dayanmaktadır. Bu teknik yaygın kullanıma ülkemizde son yıllarda girmiştir ve günümüzde Almanya ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde çok sayıda hasta bu teknikle şifa bulmaktadır. 

Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı ciltte 0.5 cm.lik bir kesiden yapılır. İşlem lokal ya da genel anestezi ile yapılabilmektedir. Ameliyatta  teknolojik alt yapının çok iyi olması gerekir, çünkü işlem kapalı   yapıldığından radyolojik ve endoskopik görüntüleme sistemlerinin yüksek kalitede olması şarttır. Cilt kesisinden sonra radyolojik görüntüleme altında bir iğne ile diske ulaşılır; sonrasında disk, radyo-opak bir madde ve daha sonra problemli diski endoskopik çıkarımda belirleyecek bir başka boya ile boyanır." dedi. 

HIZLA GÜNLÜK HAYATA DÖNÜYOR

Bu teknik sayesinde diskin sadece fıtıklaşmış parçası tanınır ve çıkarıldığını belirten Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi doktorları Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ali Kemal Ulaş ise, "İşlemin uygulanacağı tüp ve kamera, omurgada var olan anatomik boşluklarda ilerletilir ve fıtıklı bölgeye hiçbir dokuya hasar vermeden ulaşılır. Cerrahi işlem endoskopta bulunan kanalın içinden ve kamera ile kontrolü ile yapılır. Hastalar ameliyathaneyi ağrısız bir şekilde terk eder, aynı gün yürür ve genellikle akşamında taburcu olur. Tüm bel fıtığı hastalarının % 60-70’inde uygulanabilen bu teknikte, açık cerrahide endişelenilen kilolu hastada da uygulama zorluğu yoktur.

Tüm cerrahi işlemlerde amaç hasarlı dokuyu tedavi ederken sağlıklı dokuyu korumaktır. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatında anatomik boşluklar kullanılarak hasarlı dokuya ulaşıldığından, çevre sağlıklı dokulara hasar verilmez. En az hasarla fıtığın çıkartılabilmesi; iş güç kaybının en aza indirilmesi; ameliyat sonrası hastanın ağrısının hızla azalması ve hızla günlük hayatına başlayabilmesi bu tekniğin önemli avantajlarıdır.

Sonuç olarak, tam kapalı bel fıtığı ameliyatı teknik olarak sağlıklı dokuların kesilmediği ve dolayısıyla buna bağlı olarak operasyon sonrasındaki beklentilerin çok daha iyi olduğu bir seçenek olarak değerlendirilmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.