Bedri Rahmi Eyüboğlu hikaye yarışması düzenleniyor

Bedri Rahmi Eyüboğlu hikaye yarışması düzenleniyor
Çorum'un İskilip ilçe Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Bedri Rahmi Eyüboğlu hikaye yarışmasının bu yıl ikincisi düzenlenecek.

Son katılım tarihi 15 Mayıs 2015 Cuma olan yarışmanın sonuçları 30 Haziran'da ilan edileceği belirtildi. Yarışma sonucunda dereceye giren eserler İskilip Kaymakamlığı'nca kitaplaştırılacağı belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ''Ünlü şair-ressam ve yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 1942 yılında İskilip'te bulunmasının anısını yaşatmak ve gelecek kuşakları, özgün örnekler yazmaları konusunda teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmanın ikincisinde jüri üyeleri önemli isimler olacaktır.'' denildi.

Kaymakam Şuayib Gürsoy da yaptığı açıklamada Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 1942 yılında İskilip'e geldiğini şiirlerini yazdığını ve resimlerinin bazılarını ilçede yaptığını söyledi. Gürsoy, ''Geçen yıl düzenlediğimiz yarışmaya 321 yazar eserleriyle katılarak tahminlerimizin üzerinde bir katılım olmuştu. Bu vesile ile yarışmanın ikincisini planladık. Umuyoruz birincisine olan ilgi daha fazlasıyla ikinci yarışmamıza da olacaktır.'' dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.