Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Bedelli

Bu uygunlanmak istenen para vererek askerlikten muaf olmaktır. Öz türkçesi budur.

Bir tv programında sözde, başbakan Tayyip Erdoğan'a bu konuda yoğun istekler geliyor ve başbakan da programdan hemen sonra "Yarım ben bu konuyu genel kurmay başkanımla görüşürüm" diyor...

"İnsaf be kardeşim, inanca sığarmı ?" can pazarı yaşanıyor dağlarda mayın tarlalarında...

"Allah'a revamı be kardeşim" Yoksul, gariban ardı olmayan vatandaşım "askerlik görevi" diyecek vatan görevi diyip askere gidecek terörün kol gezdiği mezralarda kırsallarda dağların karanlık çukurlarında evini özleyip ağlayacak ve de bir zırhı olmayan korumasız askeri aracın içinde pusuya düşürülüp taranacak...

"Yapma be kardeşim" yetimlerin ahını alma !

Sen dememişmiydin "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diye ? İşte zenginin de gelmiş askerlik zamanı gitsin askere davul zurnayla onlarında görelim kınalı kuzularını. Parası çok diye neden "lüküs hayat yan gelde yat" yapsınlar. Bir taraf askerlik yaparken bir taraf "Oh ne rahat" diyip kazanç üstüne kazanç istif etmesinler.

"Bedduaları duy be kardeşim" Her sıkışınca millete gidelim diyorsun bedelliyi millete götürsene be kardeşim. Millet diyorsun milletin soyulmuş derisinden sırtına frak giyiyorsun. Oğlunu çürüğe çıkardın bu yüce millet seni hoş gördü. "Yüz bulma ne olur" Ah be kardeşim ömrümüzü yedin.

Mustafa Kemal'i, en çok sevdiğim Mehmet Akif'i vatan kahramanlarını Çanakkale'yi Sakarya'yı Dumlupınar'ı geçmişten bu güne gelen vatan şairlerini söylermisin kardeşim. Bir başbakan olarak neresinden okuyorsun !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR