BEDEL ÖDEMEDEN SONUÇ ALMAK MÜMKÜN MÜ?

BEDEL ÖDEMEDEN SONUÇ ALMAK MÜMKÜN MÜ?

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir zaman bedel ödenmeksizin mücadele edilmemiş, bedel ödenmeyen mücadelelerden sonuç alınamamıştır. Kimse size sen haklısın tamam gel bu işi senin dediğin gibi yapalım dememiş veya doğruyu yapma noktasında hakkı teslim etmemiştir. Zekeriyya Aleyhisselam testere ile kesilmek sureti ile şehit edilmiştir, İsa Aleyhisselam çarmıha gerileceği anda Allah-u Teala'nın yardımı ile kendisine ihanet edip, yerini söyleyeni İsa Aleyhisselam'ın suretine koymak sureti ile onun katledilmesi önlenmiş, semaya çıkarılmıştır. Günümüzde batıl davaları uğruna mücadele edenler yüzlerce vatan evladını şehit edip, nerede ise her gün bizleri ağlatmaktadırlar, ama adamlar batıl davalarında dahi bedel ödedikleri için gündemi ellerinde tutuyorlar.

Şehrimizdeki olumsuzluklarla verdiğimiz mücadele sonunda birçok yanlış olayı çözme imkânımız oldu ama bir hayli bedel ödedik. Biz de isteyen istediğini yapsın bizi ilgilendirmez demiş olsaydık en ufak bir bedel ödemezdik ama vicdanımız sızlardı. Vicdanen rahat olabilmek için biz de bedel ödemek zorunda kaldık. Ödediğimiz bedellerin neler olduğunu bu şehirde herkes biliyor, birileri kalkıp Adnan Bahadır şu kadar tazminat ödedi, bu kadar daha ödeyecek, şu kadar mahkemesi var diyorsa bunu diyenlere sormak lazım acaba sizin ne kadar mahkemeleriniz var, ne kadar ceza aldınız. Eskiden insanlar hayatta mahkemeye gitmedim dediklerinde onlara özenirdim ama şimdi çok farklı düşünmekteyim, şayet bir mücadele yapmaya karar verdiysen mahkemeye de gideceksin, bedel de ödeyeceksin

Bugün bu ülkede Said-i Nursi Hazretlerinin, Süleyman Hilmi Tuna Hazretlerinin ismi anılıyorsa ödedikleri bedel sonucu anıldığını unutmamak gerekir. Son yüzyılda Dünyada Hasan Elbennan'ın, Seyyid Kutup'un adı anılıyorsa verdikleri mücadele sonunda şahadet şerbetini içtikleri için anılmaktadır. Onların verdiği mücadelenin bugün sonuçları alınmaya başlandı. Mısır'ın bugünkü Cumhurbaşkanı Mursi Hasan, Elbenna'nın öğrencisidir. Hasan Elbenna Kral Faruk'a karşı verdiği mücadele de bir dönem Cemal Abdunnasır ile beraber hareket edip onu desteklemiş, hatta Cemal Abdunnasır Müslüman Kardeşler örgütünden olduğunu söyleyerek onların desteğini alıp iktidara gelmiş ama daha sonra Hasan Elbenna'ya tuzak kurdurarak şahadetine neden olmuştur. Bu insanlar bu kadar mücadeleyi nefisleri için mi verdiler? Elbette ki hayır, şayet nefisleri için yapmış olsalardı onlara Dünyalık her şeyi vaat edenlerin vaatlerine kanıp davalarından vazgeçerlerdi. Oysaki sırf Allah'ın rızasını talep eden bu değerli dava adamları canları pahasına her türlü Dünya nimetini ellerinin tersiyle itmişlerdir.

Bu gün iktidar olan Ak Parti liderinin geçmişte ödediği bedeller ortadadır, bir şiir yüzünden hapis cezası yatmak zorunda kalan, onlarca mahkemelere girip, çıkan, her türlü fedakârlığı yaptıktan sonra bugün Başbakanlık koltuğunda oturduğu açıkça ortadadır. Kaldı ki zaman zaman kefen giydik, ondan sonra yola çıktık ifadelerini kullanmasının nedeni de hala daha bedel ödemeye hazır olduğunun delilidir. Liderlik, dava adamlığı işte böyle bir şeydir, kefen giymeden, bedel ödemeden veya oturduğu yerden ahkâm kesmekle dava adamı olunmuyor.

Sözlerime son vermeden bir hususa daha değinmek istiyorum, sağlıkta yapılan atamaları dün gazetelerden hepimiz okuduk. Yapılan atamalar gayet güzel, ancak Fizik Tedavi Hastanesinin Başhekimi Dr. Cevdet Bey çok değerli bir insan olmasına rağmen atanmamış olması beni bir hayli üzdü. Onun dışındaki atamalar gayet isabetli, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin şu anda ciddi anlamda problemleri olan bir hastane olduğunu herkes biliyor. Başhekim olan arkadaş iyi niyetli bir insan ancak yönetim noktasında Hastanede ciddi sıkıntılar var. Yeni atanan arkadaş Çarşamba Devlet Hastanesi'nde güzel icraatlar yapmış, genç ve gayretli bir arkadaş olduğunu biliyorum, o nedenle Araştırma Hastanesi için bir şans olduğunu düşünmekteyim. Gazi Devlet Hastanesinin Başhekimi Dr. Ahmet İsmailoğlu Bey terfi ettirilerek Hastaneler Birliğinde Doktorlardan Sorumlu Daire Başkanlığına atanmış, yeni görevinde başarılar diliyorum. Gazi Devlet Hastanesi Yöneticiliği'ne ise Terme Devlet Hastanesi Başhekimi atanmış, Başhekimliği'ne ise Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Bey'in atanacağı söylendi. Mehmet Bey'i Büyük Anadolu Hastanesinden tanıyorum başarılı bir hekim. Umarım Gazi Devlet'te de başarılarına başarı katar. Diğer Hastanelerle ilgili şimdilik bir şey yazmaya gerek yok, zira oralarla ilgili daha sonra yazacağım. Bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR