Bedavaya Samsunluluk yok!!!

Vatan sevdası, Memleket Sevdası bir başkadır. Herkes irili ufaklı, sağlı sollu kime sorarsanız sorun kelimelerle sevdalı olduklarını belirtirler. Yaşadıkları yerleri sevdiklerini söylerde, bulundukları yerde var olmanın kendilerini mutlu ettiklerini söylerler.

Bu mutluluğu paylaşmamak mümkün değildir.İş yaşadığı memleket için bir şeyler yapmaya geldiğinde yine çokça konuşurlar,karadan gemileri yürütürler,lafla her engeli aşarlar. Birde kendileri gibi düşünmeyenleri nerede ise hain ilan ederler.Ama bu zevatlara elinizi taşın altına koyun denildiğinde,pamuk elleriniz birazda cebinize gitsin denildiğinde birden bire az önce bülbül gibi ötenler kemle meye kümlemeye başlarlar.

Bedavaya Samsunluluk, Bedavaya Havzalılık, Bedavaya Vezirköprülülük, Bedavaya Ladiklilik, Bedavaya Kavaklılık olmaz. Memleketimizi sevmek ben Samsunlu olmaktan gurur duyuyorum demek yetmiyor arkadaşlar. Yaşadığınız memleketle gurur duyuyorsanız o memleket içinde elinizi taşın altına koyacaksınız, manevi olduğu kadar maddi olarak da destek sağlayacaksınız.

Herkesin omzunda kaldırabileceği kadar bir yük vardır.Herkesin karınca kararınca memleketi için yapabileceği bir şeyler vardır.Herkesin kendi çapında bir gücü vardır.Önemli olan bu güçleri ortaya çıkartabilip birleştirebilmektir.Herkes ayrı ayrı kendine göre davranır kendi tarafına çekerse ortada hiçbir şey olmadığı gibi biç bir şeyde gerçekleşmez.

Yaşadığınız bölgede ticaret yapıyorsanız, yaşadığınız bölgedeki insanların üzerinden paralarınıza para katıyorsanız o insanlar ve memleketiniz içinde bir şeyler yapmak zorundasınız. Buna bir noktada mecbursunuz. Çoluğunuz çocuğunuz memleketinizde okuyorsa, Annenizin, Babanızın mezarı oradaysa ve sizde yarın oradaki mezara defnedilecekseniz bir şeyler yapmak zorundasınız. Arkanızda kalıcı eserler,güzel bir isim bırakmak zorundasınız.

Herkesin yaşadığı yer kendisi için özel ve güzeldir. Bu özel ve güzel olan memleketlerinizin iyiliği, gelişimi için bir şeyler yapmak zorundasınız. Eğer memleketiniz sizlere çok şey veriyorsa ve sizde bunun karşılığında hiçbir şey vermiyorsanız o servetiniz o kazancınız neye yarar. Yarın rahmetli olurken o vermediklerinizi yanınızda götürürsünüz, öbür tarafta kullanırsınız rahat rahat !

Yaşadığınız yerlerde toplumun menfaatine, memleketinizin menfaatine çalışan insanlar mutlaka vardır.Bu insanlara destek verin,onları teşvik edin,onlara güç verin.Çorbada sizinde tuzunuz bulunsun.

Çalışıyorsunuz işiniz gücünüz yerinde Allah Daha çok versin gözümüz yok kimsenin kazancında çok şükür. Hemşerilerinizin sırtından para kazanıyorsunuz, geçiminizi sağlıyorsunuz, gelecek için yatırımlar yapıyorsunuz. Kimi zaman az kimi zaman çok kazanıyorsunuz. Bazılarınıza ALLAH yürü ya kulum demiş servetinize servet katmışsınız. Bazılarınıza da ancak geçiminizi sağlayacak kadar nafaka vermiş şükretmek lazım.

Samsunlunun parası ile kazanıyorsunuz ama Samsun'a hiçbir katkınız,Samsun halkına sağladığınız hiçbir menfeat söz konusu değil.Kazandığınız paralarla yatırımlarınızı başka başka memleketlerde yapıyorsunuz.Yazlık alıyorsunuz Antalya'dan,Arazi alıyorsunuz Trakya'dan,Ev yaptırıyorsunuz İzmir'de,Yatırım yapıyorsunuz başka memleketlerde..

Ondan sonrada birileri Samsun için ayağınıza geldiğinde aynen tavır şu sanki kapınıza gelen dilenci imiş gibi “ALLAH VERSİN”,”BUGÜN GİT YARIN GEL.”,”KEŞKE FELAN ZAMANDA GELSEYDİNİZ.”,VALLAHİ İŞLER ÇOK KESAT.” Diyorsunuz. Memleket için çalışan insanlarında şevkini çalışma azmini kırıyorsunuz.

Yok öyle yağma hasanın böreği, Elinizi taşın altına koyacaksınız, Bedavaya Samsunluluk yok artık. Bu saatten sonrada hiç kimse bu tiplere gereken ilgi ve alakayı göstermemeli. Nasıl ki hamal sırtındaki bir ip'in hesabını verememiş. Bizlerde yarın harcadığımız paraların hesabını mutlaka vereceğiz.

Sevgili dostlar,

Yaşadığımız yerlerde bu tarz da hareket edenlere dikkat edelim.Kazanmasınlar arkadaş benim paramla para kazanıp deste deste üstüne koyup memleketime faydası olmayanlar,yatırımını başka memleketlere yapanlar benden para kazanmasın,param da bu tiplere nasip olmasın.

Artık Tüm Samsunlular olarak uyanmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor.

Artık Bedavaya Samsunluluk yok..

Artık Bedavaya konuşmak yok..

Artık hiçbir şey vermediğiniz memleketinizden ve memleketinizin insanlarından saygı sevgi,ilgi alaka,hürmet bekleme hakkınız yok..

Artık ne ekerseniz onu biçeceksiniz, daha fazlasını değil.

Bu konu ile alakalı o kadar çok anlatım,yaşanmış gerçekler var ki..Anlatacağız birer birer hepsini zamanı ve yeri geldiğinde..


Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH (C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR