BEDAVA YOK!

BEDAVA YOK!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği gereği, 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.

4736 sayılı kanun gereğince 2022 sayılı yasa kapsamında olan 65 yaşını doldurmuş, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve yaşlılık maaşı alan kişiler 65 yaş Kartı ile ücretsiz seyahat etme hakkına sahiptir.

65 YAŞ ZARAR ETTİRİYORMUŞ
Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2015 yılı Ocak ayı 1'inci birleşiminin 12. gündem maddesinde 65 yaş üstü Samsunlu vatandaşları üzen bir karara imza atıldı. Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat Daire Başkanı Sefer Arlı'nın Samulaş'ın ciddi zarar ettiğine dair yaptığı konuşmasında, 65 yaş üstü yaşlılara verilen ücretsiz yolculuk hakkına ilişkin bazı vatandaşların ücretsiz diye gereksiz yolculuk yaptığını belirtti.

65 YAŞA YARIM ÜCRET
Konuşmasında Arlı,'Büyük Cami'de namaz kılmak için Atakum'dan gidip gelenler var.!' örneğini vererek, bunun gibi nedenlerle zarar edildiğini ve Samulaş'ın zararını azaltmak adına 65 yaş üstü vatandaşlardan 'YARIM ÜCRET' alınmasını talep etti ve teklifi kabul edildi. Cuma günü Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelecek olan bu maddelerin mecliste kabul edileceği gözüyle bakılıyor.

TRAMVAY GAZETESİNİ KAPAT
İmar İnşaat Daire Başkanı Sefer Arlı, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahatlerini 'Samulaş zarar ediyor' gerekçesiyle YARIM ÜCRET almayı düşünürken, Tramvay duraklarında bedava olarak dağıtılan TRAMVAY gazetesine Samulaş'ın havadan çok büyük paralar ödediği ve bunun tenkidinin bile yapılmadığı, Samulaş'ın zararının azaltılması isteniyorsa ilk önce TRAMVAY gazetesini kapatarak zararını azaltması gerektiği kamuoyunca dillendiriliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum