BEBEĞİNİZ İLE ERKEN TANIŞIN

BEBEĞİNİZ İLE ERKEN TANIŞIN
Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. S. Erdem Özhan, hamilelik sürecinde bebeğin dış görüşünü yüzeyini daha iyi değerlendirme ve erken dönemde tanımlama yönünden 4 boyutlu ultrasonun önemli olduğunu söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. S. Erdem Özhan, hamilelik sürecinde 4 boyutlu ultrasonun öneminden söz etti. Hamilelikte 4 boyutlu ultrasonun önemini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. S. Erdem Özhan, "Ultrason doğmamış çocuğu ana rahiminde direk izlemek için tek yöntemdir. Kullandığımız klasik 2 ve 3 boyutlu ultrasonlarda bebeğin iç organlarını görüyoruz, 4 boyutlu ultrasonun avantajı ise bebeğin dış görüşünü yüzeyini daha iyi değerlendirme ve erken dönemde tanımlamamızı sağlıyor.

buyuk-anadolu.jpeg

Bebeğin cinsiyetinin erken tayininde daha erken görebiliyoruz. Karnın duvar efekleri, yarık dudak gibi bebeğin yüzündeki anomalileri, beyin omurilik oluşumlarındaki açıklıkların daha erken ve kolay tanımlamamızı sağlıyor. Bu yüzden de 4 boyutlu ultrason gebelikte oldukça önemlidir. Hamilelik sürecinde özellikle anne ve baba adaylarının doğmamış bebeklerinin gerçek görünümünü görmeleri ile normalde doğumdan sonra kurulması beklenen duygusal bağların daha önceden oluşmasını, psikolojik olarak da moral ve motivasyon sağlamaktadır. " diyerek sözlerine son verdi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.