Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Bayramınızı kutluyorum. Ama...

14 MART 2009 TIP BAYRAMI OLARAK KUTLANMAKTADIR. TÜM SAĞLIK ÇALISANLARINI KUTLUYORUM AMA ACİZANE SÖYLEMEK İSTEDİĞİM ŞEYLER VAR.

Köşemin adını kasıtlı olarak bizim köşe koydum. Çünkü , bir amacım vardı yazıların aracılığı ile topluma mesajlar göndermek idi. Hamdolsun bunu başardığıma inanıyorum.

   Merhaba sevgili doktorlarımız ve değerli sağlık çalışanlarımız evet doktor olmak çok kutsal bir meslektir.bence sizin hayatınız çok anlamlı , çok dolu , çok yoğun geçiyor. Bazı doktor arkadaşlar şikayet ettiklerinde ben karşı çıkıyorum . diyorum ki ; siz çok şanslı insanlarsınız neden acaba bir düşünün .

    İşlerim gereği toplumun her kesimiyle iletişim halindeyim. Diyorlar ki ; özel hastanelere gitmesen , diğerlerinde çok sıra var , sağlam girsen hasta çıkıyorsun özele gitsen , parasız gidemiyorsun mutlaka para lazım oluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık . inanın onlarla konuşsanız , hemen hemen hepsinin hastaneler ve doktorlarla ilgili acı hatıraları vardır.,

            Şu cümleleri hep duyuyorum – ne olur sanki hastalığım neymiş ne değilmiş doğru dürüst söylesem söylemiyorlar efendim ağızlarından lafı cımbızla çekip alacaksın halbuki; başka zaman muhabbet etmekten mangalda kül bırakmıyorlardır. Sevgili doktorlar gülümsediğinize eminim hani haksızda değiller. Ama ülkemizin gerçeklerinden biride sağlık problemleri değimli ? biliyorum bir hastaya bir doktor değil, bin hastaya bir doktor düşüyor. Ama haksızlık etmiyelim sağlık alanına bir çok reform yapılıyor. Galiba yeterli değil fakat lütfen o çaresiz hastaların yerine kendinizi koyun. Siz doktorlar, hiç doktora gidecek para bulamadığınız oldu mu ? Hiç evin ekmen parasını cebinizin harçlığını gidip tahlil"e yatırdığınız oldumu  eczaneye saatinizi rehin bıraktınız mı hiç ?

            Ama ben bu tür insanları hergün dinliyorum . hele şu kriz döneminde bu hikayeleri dinlemek isteyenler hastaneleri ziyaret edebilirler. Düşünebiliyormusunuz çocuğu kucağında ağlamakta olan bir anne sizi bulmuş ezile büzüle bir soru soruyor . şimdi siz ona cevap verip mükemmel  karşılık kazanabilirsiniz . aksine bazılarının yaptığı gibi , onu azarlayıp başınızdan sava bilirsiniz . işte ozaman kaybınız çok büyük olur . bu tercih size ait . ben şunuda anlamıyorum bazı doktor arkadaşlarımız yada büyüklerimiz kendilerini onbir aylık mı zannediyorlar . bazıları kendilerini uzaylı gibi görüyorlar . halktan insanlarla konuşmak onlara bir eziyet gibi geliyor . bana da halk la konuşmak çok keyif veriyor . siverekte ceryan eden olayı hatırlıyorsunuzdur . hamile bir kadın hastaneye getiriliyor doktor muayenehaneme gelsin diyor . ben yeşil kartlı biriyim dese de doktor gelmesi için ısrar ediyor . sonra kadını büyük hastaneye sevk ediyorlar . bebek ölü doğuyor kadın ambulansta vefat ediyor .
     evet sevgili doktorlar bu kadının kocası dört çocukla simdi ne yapsın ? tabii bu sizi niye ilğilendirsin ki ? şunu unutmayın sakın . para elin kiridir . ne olacak sanki lüks yaşayanlar da kurtlu böcekli kabir e giriyor ,soğan ekmek yiyenlerde kabir e giriyor . daha çok söyleyeceklerim vardı ama yazı bitti . MERHAMETLİ , HASTASI İLE HASTA OLABİLEN , PARASINA DEĞİL , HASTASINA ÖNEM VEREN ,KİBİRİ GURURU AYAKLAR ALTINA ALMIŞ DEGERLİ DOKTORLARIMIZA YÜREKTEN TEŞEKKÜRLERİMİ ARZ EDİYORUM ÖBÜRLERİNEDE YANİ PARANIN ESİRİ OLMUŞLARA HİDAYET TEMENNİ EDİYORUM HEPİNİZE SAYGILAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR