BAYRAM COŞKUYLA KUTLANDI

BAYRAM COŞKUYLA KUTLANDI
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Bayram kutlaması için gösterilere binlerce vatandaş katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da ilk adımı attığı Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunması ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt tarafından anıta çelenk bırakıldı. Törenler daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları ile birlikte Bandırma Vapuru ila gelmesinin canlandırılması ardından kentte karaya ilk ayak bastığı Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş yolunda devam etti. Tören büyük ilgi gördü. Çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile kutlamalara katıldı. Ayrıca bayraklarla donatılan küçük tekne ve yatlar da Tütün İskelesi yanında denizden kutlamalarda yer aldı.

"MÜCADELE GÜCÜNÜ TEMSİL EDİYOR"

Buradaki kutlamalarda halk oyunu ekibinin gösterisi beğenildi. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gelişini simgeleyen Türk Bayrağı deniz subayı 4 asker tarafından Tütün İskelesi'nden törenin yapıldığı alana getirildi. Türk Bayrağı burada izci gençlere teslim edildi. Törende konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk Milleti esaret altında olmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. İşte bu bayrak tüm bu cesareti, coşkuyu, inancı kararlılığı bağımsızlık aşkını ve mücadele gücünü temsil ediyor." şeklinde konuştu.

Tütün İskelesi'ndeki tören, Türk Bayrağı'nın izciler tarafından Valilik binası önündeki tören alanına götürülmesiyle sona erdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Valilik binası önünde öğrencilerin gösterisiyle devam etti. 

 

RENKLİ GÖSTERİLER

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Spor Bayramı kutlamaları Valilik binası önündeki alanda devam etti. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören başladı. Batı Trakta Türkleri Dayanışma Derneği üyeleri tarafından Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden alınan Türk bayrağına sarılı toprak, Samsun Valisi İbrahim Şahin'e verildi. Öğrenciler tarafından bayramla ilgili şiirler okunmasının sonrasında Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından mini bir konser verildi. Sonrasında 19 Mayıs Lisesi mezunlarından oluşan Hava Merasim Boru ve Trampet Takımı göster geçişi yaptı. Kutlamalar kapsamında olimpik spor braşlarında sporcuların yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı. Törende dans gösterisi, ritim gurubu ve karma step gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından gerçekleştirilen halk oyunu ekibinin gösterisine ise vatandaşlar alkışlayarak eşlik etti.

TÜRK YILDIZLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
 
TÜRK Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yaptığı gösteri sahile akın eden Samsunlu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Samsun semalarında gösteri uçuşu yapan jetlerin geçişi sırasında vatandaşlar alkışlarla pilotlara destek verdi. Binlerce kişinin izlediği Türk Yıldızları'nın yaptığı gösterilerin kısa sürmesi çoğu vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.