BAYRAK ALTINDA TEK YÜREK

BAYRAK ALTINDA TEK YÜREK
20 bin kişi, 1919 metrelik bayrağın altında tek yürek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Samsun’da birliğin, beraberliğin ve darbeye karşı duruşun en güzel örneklerinden birini verdiklerini belirterek, " 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın o çağrısına cevap veren tüm milletimiz işte sokaklara indi meydanlara geldi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenini, demokrasisini, hukuk devleti düzenin bozmaya çalışan FETÖ Terör Örgütü üyelerini kovdu ve onları bertaraf etti." dedi.

Bakan Çağatay Kılıç,  Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 1919 metre uzunluğundaki bayrak ile yapılan  "Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü"ne katıldı.  Samsun Valiliği tarafından düzenlenen  yürüyüşe  20 bin kişi katılırken, 1919 metrelik Türk bayrağı, Cumhuriyet Meydanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile izciler eşliğinde açıldı.

 

“Hepimiz bir arada olarak, bir olarak, tek yürek olarak buradayız”

Bakan Çağatay Kılıç, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla "Aynı Bayrak Altında" sloganıyla düzenlenen bayrak açma töreninde halka seslendi.  Tüm siyasi partilerin temsilcilerinin bir arada olduğunu söyleyen  Bakan Çağatay Kılıç,  Samsunlulara teşekkür ederken, "Sayın Cumhurbaşkanımızın size selamları var. Sayın Başbakanımızın size selamları var. Tüm siyasi parti liderlerimizin size selamları var. Hepimiz bir arada olarak, bir olarak, tek yürek olarak buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Ta ki, biz bu ülkede, bu cennet vatanda, bir arada beraber geleceğe yürüyüşümüzden tek bir şüphemiz kalmayıncaya kadar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'meydanları tamam boşaltın' dediği zaman meydanları boşaltacaklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Ama o saate kadar meydanlardayız.İinanıyorum ki, Samsun bu tablosuyla örnek olma ve ilklerin şehri olma özelliğini ortaya koydu. 20 bine yakın Samsunlu hemşehrim bizimle beraberdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

“FETÖ teröristleri devlete ve millete karşı bir ayaklanmaya giriştiler”

"15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin o şanlı üniformasını giymiş teröristler, FETÖ terör örgütü üyesi teröristler milli iradeye, devlete ve millete karşı bir ayaklanmaya giriştiler" diyen  Bakan  Çağatay Kılıç,   sözlerine şöyle devam etti:

"Sağolsun Samsun Jandarma Komutanı işte burada Ercan Albay, dimdik durdu. 'Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve milletimizin emrindeyim' dedi. Emniyet Müdürlüğümüzün başkanlığında tüm emniyet teşkilatımız da hiçbir an tereddüt etmeden tüm Türkiye'de devletin arkasında durdu. Bu akşam burada siyaset bir arada herkes bir. Tek amacımız var 2023. Cumhuriyetimizin 100. yılı. İnşallah ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin daha da üzerine taşıyarak bu yürüyüş devam edecek. Gazi Mustafa Kemal Samsun'dan istiklal yürüyüşü başlattı. Biz de Samsun'dan bu devletin, bu milletin, hiç bir zaman sekteye uğramayacağını Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ortaya koyduğu duruşla tüm dünyaya haykırdık. Türk milleti tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdi."

 

“Milletimiz, FETÖ Terör Örgütü üyelerini kovdu ve onları bertaraf etti”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yürüyüş sırasında TRT’ye açıklamalarda bulunurken, "Bütün siyasi partilerimizin il başkanları bizimle beraberdi. Milletvekillerimiz buradalar. Dolayısıyla vatandaşlarımız hep beraber buradalar. Birliğin, beraberliğin ve darbeye karşı duruşun en güzel örneklerinden birini verdik diye düşünüyorum. MHP İl Başkanımız, AK Parti İl başkanımız, CHP İl Başkanımız burada. Milletvekillerimiz, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyükşehir Belediyemiz, Albayımız, Emniyetimiz burada. Yani tüm devleti ve milleti temsil eden millet zaten burada.  15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın o çağrısına cevap veren tüm milletimiz işte sokaklara indi meydanlara geldi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenini, demokrasisini, hukuk devleti düzenini bozmaya çalışan FETÖ Terör Örgütü üyelerini kovdu ve onları bertaraf etti." dedi.

 

"Halkımızın isteği FETÖ'cülerin devletimizin sistemi içinden temizlenmesi"

Darbenin ardından yaşanan süreci değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, "Şimdi bundan sonraki durumda gördüğünüz gibi vatandaşımızın bizden istediği tek bir şey var. Bu terör örgütüne üye olan ve devletimizin, milletimizin bekasına el uzatan milletimizin kaynaklarıyla, milletimizin alın teriyle alınmış olan milletimizin ve devletimizin savunması için kullanılması gereken Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde olan o silahları kullanan asker üniforması giymiş olan teröristlerin amacına ulaşamadığından dolayı onların hiçbir zaman amacına ulaşamaması için onları devletimizin sistemi içinden temizlemek. Şu anda bizim el birliği ile yapacağımız iş bu.Ben burada tekrar tüm siyasi parti temsilcilerine meclisimizin bombalandığı esnada TBMM genel kurulu çalıştırmak için o milli iradenin temsili ortaya koyan tüm milletvekillerimize yürekten teşekkür ediyorum. Çok büyük bir dayanışma örneği gösterdiler" diye konuştu.

 

“İnşallah bu birlikteliğin geleceğe yansımasını beraberce yapacağız”

“Burada gördüğünüz gibi hep beraberiz” diyen Bakan Çağatay Kılıç,  “İnşallah bu yürüyüşü bu şekilde devam ettireceğiz. Burada milletimiz şunu söylüyor; bizim devletimiz tek, barağımız da tek, bu vatan da tek ve tek millet olarak biz bütün bu terör örgütlerine karşı özellikle bu Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı duracağız. Gördüğünüz gibi şu anda bayrağımız da  Samsun Cumhuriyet Meydanı’mıza geliyor.  İnşallah bu birlikteliğin ve beraberliğin geleceğe yansımasını beraberce yapacağız” açıklamasında bulundu.

 

“KHK’lar terör örgütüne karşı hızlı, etkili hareket edebilmek için kullanılacak”

Bakan Çağatay Kılıç, “OHAL uygulaması, spor karşılaşmalarını etkileyecek mi” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Eskiden OHAL ne ile anılırdı?herkesin vatandaşın sokaktan meydanlardan çekilip evine girmesi ile anılırdı.   Şu anda biz bütün bir halk olarak herkes meydanlarda, sokaklarda.  Bu olağanüstü halin tek bir amacı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın hükümetimizin ortaya koymuş olduğu duruş açıktır. Fetullahçı Terör Örgütü’nün üyeleri  paralel devlet yapılanmasının üyeleri  ve onların işbirlikçilerinin  en hızlı şekilde devletimizin her kademesinden  ve devletin içerisinde yuvalanmış oldukları  o inlerinden çıkartılıp yargıya teslim edilip  yargının hukuk çerçevesinde onlara gerekli cezaları vermesidir.Gereğinin yapılmasıdır.  Amaç budur.  Vatandaşımızın milletimizin hiçbir şekilde gündelik hayatında bir eksiklik olmayacaktır.  Ekonomimiz zarar görür dediler.  Ekonomimiz gayet iyi.  Hiç kimse dükkanları boşaltıp da evlerine erzak almıyor.  Herkes milletin içerisinde  beraberce yürüyor.  Meclisimiz çalışıyor.  Dün Maliye Bakanımız vergi çalışmalarıyla ilgili olan  yasayı meclisimize sevk etti. Meclis çıkaracak bu yasayı.  KHK ile yapılmıyor. KHK’lar sadece  bu terör örgütüne karşı hızlı, etkili bir şekilde hareket edebilmek için kullanılacak."+

Yarın sabah İstanbul’da  28. Kıtalararası  Boğaziçi Yüzme Yarışı’nın  startını vereceğini  belirten Bakan Çağatay Kılıç, “850’yi aşkın sporcumuz katılacak.  Oradan inşallah Edirne’ye geçeceğim ve tarihi Kırkpınar  Güreşlerimizin  finallerini izleyeceğim.  Orada da belediye başkanımız  ve valimizle beraber olacağız.  Oradan Ankara’ya dönüp  Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’ndaki çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Şu anda Samsun’da  300’ten fazla sporcu var.  5 dalda İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası yapılıyor.  Önümüzdeki yıl  yapılacak  İşitme Engelliler Olimpiyatlarının  hazırlığı için.  1 hafta önce Trabzon’da GYMNAiSİADE yapıldı”  şeklinde konuştu.

 

“Fransa’daki dostlar, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın OHAL altında oynandığını herhalde unutuyor”Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme Turu’nda Monaco ile oynayacağı maçın  çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Tabii orada ilginç bir şey oldu. Monaco  Fransız takımlarından birisi.  Bir garanti istemişler. Biz garantiyi verdik tabii ama  Fransa’daki dostlar şunu herhalde unutuyor;  2016 Avrupa Futbol Şampiyonası  Paris’te olağanüstü hal altında oynandı.  Dolayısıyla herhangi bir engel yok ve her şey planlandığı, programlandığı şekilde devam  ediyor. Bu anlamda hiçbir eksiğimiz yok” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.