"BAYIRBUCAK İÇİN DE AYAĞA KALK"

"BAYIRBUCAK İÇİN DE AYAĞA KALK"
Samsun Genç Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri dün düzenledikleri basın açıklamasında Türkmen Dağı'nda yaşanılan olayları protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Samsun Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Sarıalioğlu, "Ey insanlık, Paris’te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme, Bayırbucak için de ayağa kalk." dedi.
 
"MASUMUN YANINDAYIZ"

Rusya ve Esed'i yaptıkları katliamlardan dolayı kınadıklarını belirten Sarıalioğlu, "Zalim Rusya’yı, Katil Esed’i, Bayırbucak Türkmenleri'ni yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye’de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

"BİZ OLURSAK ESED GİDER"

Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacaklarının altını çizen Sarıalioğlu, "Uluslararası toplumu; Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Ben, sen, o değil 'biz' olursak Esed gider, vahşet biter." diye konuştu.

78 MİLYONA ÇAĞRI

Zengin-Fakir, Arap-Türk, Hristiyan-Müslüman ya da başka karşıtlıklar üretmekten vazgeçersek analar evlatsız, çocuklar babasız, kadınlar yuvasız kalmaz. Terör de, vahşet de, zulüm de insanlığın hayat hikayesinden def olup gider. Buradan, başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamı derneklerini, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi, ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki göstermeye davet ediyoruz. Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları, ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz.
Bayırbucak’ta, Türkmen Dağı’nda, Suriye’de olanlardan “bize ne” diyemeyiz.  Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. 

"BAYIRBUCAK İÇİN AYAĞA KALK"

Dünya üzerinde Bayırbucak'ta yaşanan katliama sessiz kalmasına tepki gösteren Sarıalioğlu, "Ey insanlık! Paris’te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme, Bayırbucak için de ayağa kalk. Zulme son vermeyeni de zalime dur demeyeni de zalimin suç ortağı sayacağımızı haykırıyoruz. Unutulmasın ki; “suçu işleyenler kadar suça göz yumanlar da suçludur”. Hangi din, mezhep, uyruk ve inanca sahip olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü zulme karşı duruşumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Başta Bayırbucak olmak üzere, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden, Karabağ’a, Arakan’dan Filistin’e kadar, bütün mazlumların yanında olduğumuzu, zulmü bitirmeye kararlı olduğumuzu haykırıyoruz." diye konuştu.

Grup, terör yüzünden yaşamını yitirenler için ve terör sıkıntısı yaşayan ülkeler için dua ettikten sonra dağıldı.

Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.