Başsavcı Ahmet Yavuz hakkında bomba iddia

Başsavcı Ahmet Yavuz hakkında bomba iddia
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ile ilgili iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, Savcı Yavuz, merkeze çekilen Samsun Valisi olan TRT eski Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında yürüttüğü FETÖ üyeliği soruşturmasında, TRT’deki FETÖ kadrolaşm

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, dönemin Valisi İbrahim Şahin hakkında “Silahlı Terör Örgütü üyeliği” iddiasıyla soruşturma yürüttü. Savcı Yavuz, 17 Ekim 2017'te 14 sayfalık takipsizlik kararı verdi. Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde, Şahin hakkındaki soruşturma eski TRT çalışanı Abdurrahman Keskin’in 26 Ağustos 2016’da yaptığı şikâyet üzerine başladı. Dosyaya, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın “TRT’deki FETÖ yapılanmasının mimarının İbrahim Şahin olduğu, eşinin de cemaat ablası olduğu” yönündeki açıklamaları da girdi. Köşesinde İbrahim Şahin’in ByLock’u olduğunu yazan Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın da ifadesine yer verildi.

İSMİNE KAYITLI TELEFONDA BYLOCK ÇIKTI

Eski Vali Şahin'in, TRT'de başarılı bir bürokrat olduğunu öne süren Başsavcı Yavuz,  Şahin’in FETÖ’cü olamayacağını iddia etti. Karardaki tanık ifadelerinde eşi “FETÖ ablası” olarak anlatılan Şahin adına kayıtlı telefonun bir bayan tarafından kullanıldığının tespit edildiği belirtilirken, bununla İbrahim Şahin’in suçlanamayacağı vurgulandı. 

FETÖ'DEN RAHATSIZ OLDUĞUNU ŞAHİN'E İLETİYOR 

Karara göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şahin hakkında FETÖ’den yürüttüğü soruşturma dosya yetkisizlikle Samsun’a gönderildi. Bu dosya kapsamında Ankara’da şüpheli olarak ifade veren, TRT yayın denetmeni Mehmet Kavas, Şahin’in “TRT’de çalışan FETÖ’cüleri bilmiyordum” ifadesini şöyle yalanladı: “TRT’de çalıştığım dönemde Samanyolu TV gibi farklı kurumlardan da TRT’ye transferler yapıldı. Buna dönemin Genel Müdürü Şahin onay verdi. Bu örgütün TRT’deki faaliyetlerinden rahatsızlığımı İbrahim Şahin’e iletmek istedim. Ancak bire bir görüşme imkânım olmadı. Bu durumu hemşerim olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la bir görüşmemde ona söyledim. O da Şahin’e ileteceğini ifade etti. Hatta 17-25 Aralık 2013 sürecinden sonra İsmet Yılmaz’ın makamına giderek bu konuları tekrar anlattım. O da telefonla İbrahim Şahin’i arayıp rahatsızlığını iletti. Kuruma dönüşte de Şahin ile yüz yüze görüştüm, FETÖ’cülerle aynı birimde çalışmak istemediğimi söyledim. Şahin, tüm ısrarlara rağmen çalıştığım birimde bulunmam gerektiğini, bana burada ihtiyaç olduğunu söyledi. Daha sonra baskılara dayanamayarak çalıştığım birimden ayrıldım.” 

BAŞSAVCI YAVUZ KAMU DAVASINA GEREK DUYMADI

Başsavcı Ahmet Yavuz, İbrahim Şahin hakkında “terör örgütüne üye olma suçundan kamu davası açılmasını gerektirir yeterlilikte, kesin, somut, şüpheden uzak, inandırıcı ve yeterli delil elde edilemediği” gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Şahin’e yönelik TRT’de FETÖ üyelerinin kadrolaşmasını sağladığı suçlamasını ise gerçekçi bulmadı. 

İBRAHİM ŞAHİN ADINA KAYITLI BYLOCK

Kararda, İbrahim Şahin adına kayıtlı telefona, 1 Mart 2014 tarihinde yüklenen ByLock programına da yer verildi. Şüphelinin 15 Eylül 2014 tarihinde kararname ile Samsun’a vali olarak atandığı, o tarihten sonra Samsun’da oturduğu ifade edilen kararda, buna karşın ayrıntılı HTS görüşme detayları, baz istasyonu bilgileri incelendiğinde, ilk tesis tarihi olan 1 Mart 2014’ten ByLock programının yüklendiği ilk tespit tarihi olan 5 Ocak 2016’da ve sonrasında hattın Ankara il sınırlarında kullanıldığı kaydedildi. Yapılan araştırmada bu hattın fiilen bir bayan tarafından kullanıldığının kesin olarak belirlendiği aktarılan kararda, bununla ilgili ayrı bir soruşturma yürütüldüğü, suçta ve cezada şahsilik prensibine göre bu durumda şüpheli Şahin’i eylemden sorumlu tutmanın mümkün olmadığı, bu şekilde ByLock isimli gizli haberleşme programını cep telefonuna yükleyip kullanma eyleminin şüpheli tarafından işlenmediğinin kesin olarak anlaşıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum