Başlıyoruz

Samsunspor'un üstüste 4.senesini geçireceği Bank Asya 1.ligi cumartesi akşamı oynanan Bucaspor-Kocaelispor karşılaşması ile başladı. Süper Ligdeki tribünsüz takımlardan ziyade, farklı kültür ve kimliklerdeki 16 ayrı kentin takımlarının mücadelesi futbolseverlerin Bank Asya'ya olan ilgilerini giderek arttırmakta. 16 ayrı kent dedik , şimdi o kentlerin takımlarını Samsun'dan nasıl gözüktüklerine bakalım. Ege Bölgesi takımlarının mücadele ettiği TSYD Ege turnuvasını takip ettim. Altay, geçtiğimiz sezonlarda sık sık maddi sıkıntıları gündeme getiren sembol oyuncuları Yasin, Merter ve Gökhan ile yollarını ayırıp, Fuat Yaman'ın önderliğinde mücadeleci bir takım kurmuş. Bank Asya'ya 1-2 gömlek fazla gelen santrafor Şehmus'u takımlarında tutmaları en büyük transferleri. Kadrolarına tecrübeli kaleci Kılıçarslan ve Okan Koç'u da dahil ettiklerini hatırlatayım. İzmir'in Karşıyaka'sı Rıdvan, Ahmet Solakel ve Cihan'ı bir üst lige yolladıktan sonra, yola altyapıdan ve alt liglerden gelen isimlerle askerlerden oluşan kadro yapılarını bol transferle tazelediler. Başlarında Reha Kapsal gibi bir hocalarının olması en büyük avantajları. Ligin yeni temsilcisi Bucaspor çantada keklik bir takım değil. Tartışmasız Türkiye'nin en iyi altyapı sisteminemine sahipler. Kendi imkanları ile yaptırdıkları 9000 kişilik Buca Arena stadı ile lige renk katacaklardır. Erman Güracar, Yunus Altun ve İlhan Özbay gibi flaş transferleriyle, Mehmet Batdal'ı da takımlarında tutmayı başarırlarsa başlarındaki kurt hocaları ile ligde çok can yakarlar. Çanakkale Dardanel ise turnuvanın en zayıf takımı görüntüsündeydi, şu an için Bank Asya'ya pek hazır gözükmüyorlar.
 Karadeniz Bölgesindeki komşu takımlarımız sezona bol transfer yaparak başladılar. Orduspor, Hacettepe'nin hocasını ve onun scout ettirdiği genç ve başarıya aç isimleri takıma katarak, Bank Asya'daki başarı potansiyeli hayli yüksek kadro kurdu.Tek eksikleri takıma önderlik edecen tecrübeli bir isimlerinin olmaması. Giresunspor ise bol para saçarak maliyetli bir kadro ile sezona giriyor. Bu kadar çok para harcayıp, şöhretli isimlerle süper lige çıkmış bir takım görmedik kaç senedir, bakalım Giresun ne yapacak. Rize ise geçen seneden biraz ders almış gibi, en azından sezona düzgün bir hoca ile başladılar. En büyük transferleri Özgürcan ve Engin Öztonga. Bu arada Engin'in son 3 senedir oynadığı her takımı süper lige çıkarma istatistiğini de göz ardı etmeyelim.( Kocaeli,Eskişehir ve Diyarbakır) Batı Karadeniz temsilcileri Bolu ve Karabük ise, geçtiğimiz sezonki başarılarının üzerin koyma hedefindeler özellikle Bolu cephesi ilk 2 sıradan süper lige çıkacak takım kurduklarını iddia ediyor. Ligin güney takımlarından Adanaspor, belediyeden aldığı maddi desteklerin ve uyumlu hoca-yönetim görüntüsünün semersini bu sene alabilir. Mersin de belediyeden yıllık 4 trilyon civarında para alan takımlardan. Can Ulun'un orada olması, bir ayrı sempati ile izlememize neden olacak Mersin'i. Gaziantepspor'un rezerv takımı G.Antep Belediyesporda göze batan isimlerini elden çıkarırken dağılan Gaskispor'un oyuncularından bir takım yarattı. Tıpkı Kayserispor'un rezerv takımı niteliğinde olan Erciyesspor gibi.
Kağıt üzerinde ligin köklü takımlarından Kocaelispor , transfer yaptı yapmasına ama federasyona para ödeyemediği için bu isimlere lisans çıkaramadı maddi açıdan zor günler geçiriyorlar. Konyaspor Bank Asya'ya düşmeye sanki alışamadı gibi duruyor, bu ligde dengeler çabuk değişir aman dikkat. Hacettepe eski ruhunu ararken, Kartalspor yuvarlanıp gidiyor.
Samsunspor'un sadece ismi bu ligden elini kolunu sallaya sallaya çıkar. Ancak bildiğimiz gibi Bank Asya çok farklı, isimler geri planda kalırken, hoca yeteneği ve takım kimliği daha öne çıkyor.Bugün bizler için sezon başlıyor, Türkiye'nin dört bir yanından hatta Şırnak'tan Samsunspor için gelen taraftarlar 3 puan bekliyor. Aksi sonuçlar halinde ise Samsunspor'u hiç hoş zamanlar beklemiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR