Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Başlamak ve Bitirmek..!

Yaşadığımız dünyada, bu iki kelime arasında gidip gelir, bazen üzülür, bazen de seviniriz.

Kah başlarken sevinir, sonra pişman olur, bitirmediğimize daha çok seviniriz. Kah başlarken üzülür, bitirince de son derece seviniriz.

İşte yaşam bu. Başlamak ve bitirmek..!

Doğarken başladığımız yaşam da ilk sevinen ailemiz, ölünce biten yaşamda da ilk üzülen yine ailemiz olur.

Ne sihirli kelimelerdir şu başlamak ve bitirmek..!

Birisi ile yaşama başlarken sevinçle başlar,aşk deriz de, sonuca varmaz aşkı bitirirken ne hikmetse lanet okuruz .Veya tersi olur. Sevinçle başlar sürer, yaşamlarımızı birleştiririz. İlerleyen zamanda ,yaşamımız çekilmez bir hal alır,kötüleşir.Daha sonra birlikteliğimizi bitirip ,yaşamlarımızı ayırdığımıza seviniriz.Bunun içindir ki yaşamımızda bu  iki kelimeden hangisi daha değerlidir bilinmez.Bazen başlayıp ta bitmeyen şeyler tarih olur.Örneğin; Leyla ile Mecnun ve Ferhat ile Şirin gibi.

Nerden mi çıktı bu iki kelimeyi kıyaslamak..!

Zaman zaman insan kendisini sorgulamalı. Neyi başladım da bitiremedim. Veya niye başladım da neden bitirmiyorum?

 

İnsanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır. Kendisi bile şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklından bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçebilirse, o kişinin hayatında büyük bir devrim olurdu.

SWETTE MARDEN

Kardeş derecesinde yakın dostum Yakup kardeşimle oturduk çay ocağında çay içerken; “Başkan, başlayıp ta bitirmediğin işler var,bunlar da sana zarar veriyor.Başlamışken olumlu veya olumsuz bitirip, sonuca varmalısın” eleştirisini yaptı.Ben bu eleştiriyi, dosttan geldiği için irdeleme gereği duyup, kendimi sorguladım ki tüm insanlar bu sorgulamayı kendisi ile,kendi iç dünyası ile yapmalı..! İşte o zaman başlayıp da bitiremediklerimizin sonuçlarını, analiz etmiş oluruz.

Kendiniz için başladığınız bir işin sonuçları kendinizi etkiler, kendinizi bağlar. Ama başkaları için başladığınız işlerin sonuçları da onları ilgilendirdiği için daha da önemsenmelidir. Vicdanen de daha sorumluluk almanızı gerektirir.

Yönetici için bu böyledir de, sorunlarını çözmeye çalıştığınız insanların, sizi ateşleyecek, sizi güçlendirecek ve size güç katacak cesareti göstermeyecek mi? Göstermediği zaman sizin şevkiniz, sizin heyecanınız ne olacak? İşte, başlamak için gösterdiğiniz heyecan ve şevkin bitirme aşamasında kaybolmasında, uğraş verdiğiniz kişilerin, kitlelerin hiç suçu yok mu Yakup kardeşim..!

Onun için başlamak önemli, devam etmek daha da önemlidir.

Bu iki kardeş kelime arasında gidip gelmek, yaşamın bir döngüsüdür.

Başladığınız işleri bitirmeniz dileğimle..!

 

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR