Başkent’te korkutan site yangını

Başkent’te korkutan site yangını
Ankara'da bir sitenin çatısında çıkan yangın sonrası yükselen alevler paniğe sebep oldu.

Site içerisinde bulunan binanın çatısından yükselen alevler ve dumanlar mahallenin büyük bir bölümünden görülürken, yangının çıktığı binanın 5. katında yatalak bir hastanın olduğu bilgisi site sakinlerine ve vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.

Yangın Sincan Osmanlı Mahallesi Simge Sokak Simge Kent Sitesi'nde meydana geldi. Yangın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Henüz bilinmeyen sebeple çıkan yangını site sakinleri ve mahalleli itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın çıkan bina boşaltıldı. Polis ekipleri yangın çıkan binanın elektrik ve doğalgaz akımını kesmesi için TEDAŞ ve Başkent Doğalgaz ekiplerine haber verdi. Binaya gelen ekipler doğalgaz ve elektrik akımını kesti. Apartmanda oturan yatalak hasta ise site sakinleri tarafından yangından etkilenmeden tahliye edildi.

Yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan İtfaiye ekipleri itfaiye aracının merdiveninden müdahale etmeye çalıştı fakat rüzgarın etkisiyle alevler bütün çatıya yayıldı. İtfaiye ekiplerine Ankara Batıkent ve merkezden takviye ekipler gelerek destek verdi. İtfaiye ekipleri bir taraftan merdivenle yukarıdan müdahale ederken takviye ekiplerde aşağından müdahale etti. Ekiplere tankerler takviye su taşıdı. Bir saatlik çalışma sonrası kontrol altına alınan yangın sonrası binanın çatısı tamamen kül oldu. Soğutma çalışmaları yapan itfaiye ekipleri binada kontrol çalışmaları yaptı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.